Самият ноември е месец на преодоляване на трудности, които ни правят по-силни. Ноември е месец на проява на характера, силата, напоритостта и устойчивостта на човека към трудностите в живота. Месецът ще бъде динамичен: Очакват се много пътувания и премествания. Възможно е да възникнат и ситуации, които не ви харесват и които ще носят със себе си паника и напрежение. Не забравяйте, че те ще бъдат стимул за развитие за вас и специален "урок", за да станете по-силни. Този месец се характеризира и с висока емоционалност, чувствителност, когато може да избухнете изневиделица, да се паникьосате, да плачете, да изпадате в истерии (или да бъдете тяхна жертва). Най-важното нещо, на което ноември учи тази година, е да покажете сила въпреки трудните обстоятелства. И в резултат на това получаваме мир, хармонизиране на живота си, спокойствие, примирение в случай на кавги и конфликти. Изпитанията на този месец са търсенето на баланса, на златната среда във всичко.

Ноември ще ни помогне в създаването на домашен уют и подреждането на жилището ни. Ето защо, ако отдавна сте планирали да закупите нови мебели или да направите преустройство, време е да го реализирате през третия месец на есента. Жаждата за дом и комфорт ще бъде актуална за мнозина - дори и за тези, които не са планирали да реорганизират пространството (например, можете да започнете да готвите повече).
А там, където месецът пречи и създава трудности, е в работата и кариерата. Затова, ако имате възможност и сте свободен човек, работете дистанционно. Ако това не е актуално за вас, тогава просто се опитайте да прекарвате повече време у дома. Ако смяната на работата е важна за вас, при всички случаи ще бъдете повече вкъщи и по-малко в офиса. За тези, които все още нямат работа, ситуацията няма да се промени през ноември и засега най-вероятно няма да се говори за нова работа.