Чудили ли сте се какво богатите хора правят с парите си? Къде ги влагат, какво правят с тях, различно от това, за което чуваме по новините? Въпреки големите суми, това са обикновени хора, които имат свои интереси. Сега ще ви разкажем за някои от най-интересните хобита на милиардерите – това, което правят, когато не харчат пари за замъци, големи къщи, яхти, скъпи коли и т.н.

Страстта на Дейвид Рокфелер са бръмбарите. Това му занимание се появило още на 7-годишна възраст. Необикновената колекция е пълна с различни и редки видове, като прочутият скарабей, почитан от египетските фараони, който също се казва Рокфелер. След смъртта му, тя ще стане собственост на Харвардския университет. Когато милиардерът предприема някакво пътуване, той винаги взима със себе си контейнер, в случай че на пътя му изскочи нов екземпляр... каква страст!

Банкерът Клеми Диксън Спенглър пък е почитател на старинните часовници. За него това са „приятелите“, които винаги биха го изслушали и разбрали. Всъщност, тяхната компания е доста по-предпочитана и търсена от милиардера, отколкото тази на хората, които го заобикалят. Часовниците навлизат в живота на Клеми, когато е на 45 и за рождения си ден получава старинен спрял часовник от майка си. Привлякъл го механизмът му, чиито тайни банкерът решил да разкрие. След време той решил да си направи работилница за стари часовници, като в нея няма как да остане неработещ часовник.

Гордън Гети, друг милиардер, петролен магнат, се занимава с писане на опери. На нестандартното си хоби Гети отделя достатъчно време, за да напише произведение за Руския национален оркестър – става дума за най-популярното му произведение, кръстено на „Фалстаф“ – герой на Шекспир.

Собственикът на футболен клуб, Джеймс Ирсей, също се интересува от музика, но по малко по-различен начин. Неговата страст е свързана с колекциониране на инструменти. Част от тях са китари, които са били собственост на Джери Гарсия и Джордж Харисън. Те спадат към нещата, за които милиардерът харчи пари без проблем и с удоволствие, защото притежават огромна стойност за него.