Не, няма да ви разказваме приказки. Ще ви покажем най-красивата жена според учените.

Красотата е нещо относително. По улицата виждаме много красиви жени. Или поне ние ги мислим за такива, за други може да не са красиви... Винаги се получава така. Хората са различни, затова и предпочитанията им са толкова разностранни. Не знаем дали и вие мислите, че това е най-красивата жена, но сме длъжни да ви споделим, че е определена като такава.

Флорънс Колгейт е британска студентка. Тя е само на 19 години, а има най-съвършеното лице в света според учените.


Без пластична хирургия, ботокс и т.н., момичето е математическо перфектно. Разстоянието между ушите й е точно 2 пъти разстоянието между зениците й. Освен това, разстоянието от очите до устата й съответства на една трета част от това, което разделя брадичката й от линията, където започва косата. Всички тези пропорции съвпадат с изчислените от учените за перфектни.

Флорънс е обявена за най-красивата жена в Обединеното кралство, след като печели конкурс за красота, насърчаващ естествената красота. Веднага след конкурса започват да валят предложения за реклами.


 

На самия конкурс участничките трябва да се представят без и без хирургична намеса. Като изключим русата коса и сините очи, които си остават символ на красотата, това, което в крайна сметка привлича вниманието на журито, е математическото съвършенство на лицето й.


Не можем да отречем невероятната естествена красота на Флорънс. Сигурно в този момент си казвате: „Е, то има много по-красиви жени от нея.” Екипът на Dama.bg сме съгласни с вас. Та, ние сме сигурни, че и вие сте от тези красиви жени. Тук се говори за някаква математическа правилност, съвършенство и т.н., но кому е нужно да бъде съвършен. Съвършенството не прави красотата. Напротив, красотата идва отвътре. Фактът, че се чувствате щастливи, добре в кожата си и се усмихвате, ви прави с една идея по-красиви.

А сега се усмихнете широко, защото вие сте най-красивите жени!