Август е месецът, в който много Водолеи имат уникалния шанс да разберат много за себе си и за връзките си. Работата е там, че както ретро Меркурий, така и новолунието в Лъв на 4 август поставят максимален акцент върху личния живот - в дома на партньорството се появява нова енергия, така че е време да допуснете нов човек в съдбата си. Това не трябва непременно да се разглежда като сто процента начало на съдбоносен роман, но определено ще се случи нещо ново в партньорството. Например, със съществуващ съпруг (или съпруга) може да започне някакъв нов важен цикъл, който вече ще бъде резултат за вас в края на януари 2025 г.
Хороскопът за Водолей за август 2024 г. предвижда семейни задължения. Личните интереси остават на заден план, а фокусът е върху близките. Необходимо е да се справите с битови и жилищни въпроси, както и да организирате отдих. Хармоничното Слънце в Лъв повишава инициативността на Водолеите, което ще се отрази благоприятно на кариерата. За да постигнете по-ефективен резултат, можете да посетите обучения за личностно развитие или да преминете курсове за повишаване на квалификацията. Тъй като пълнолунието през август дава надежда за най-доброто, няма смисъл да се тревожите за бъдещето си. Водолеят ще триумфира във всички области на живота, нищо няма да го отклони от правия път. Важно е обаче да бъдете честни със себе си и с другите.
Ретрограден Меркурий ще бъде в секторите на семейния капитал и вашето партньорство през целия месец, което означава, че ще трябва да преразгледате семейния бюджет и може би да поговорите с партньора си какво трябва да се коригира във връзката. Не се страхувайте да бъдете честни - точно сега е моментът да „закърпите“ и да поправите това, което вече изисква ремонт като двойка.
Прибързаността в началото на август само ще навреди на делото, не трябва да предприемате рисковани действия. Несъмнено успехът ще бъде гръмък, ще е възможно да се спечели авторитет в професионалните среди. Въпреки това хороскопът на Водолея съветва да не разчитате на бърз резултат. Преди да се втурнете в битка, трябва да подобрите уменията си и да преминете допълнително обучение. Тъй като Венера в Дева дарява педантичност и стремеж към идеала, Водолеят ще успее във всичко, независимо с какво се захваща. Постоянният стрес обаче може да доведе до психосоматични заболявания, тъй като това е естествена реакция на организма към стреса. Не бива да се превръщате в подгонен кон, трябва да се наслаждавате на всичко, което се случва.
Съвпад на Юпитер и Марс в Близнаци
От парична гледна точка средата на месеца ще премине на положителна вълна. Въпреки че няма да има големи приходи, не се очакват и разочарования. Според общия хороскоп на Водолей през август 2024 г. е полезно да помислите за целесъобразността на разходите. Въпреки че финансовото положение оставя много за желаене, човек трябва да продължи да инвестира в образованието, макар и за сметка на останалото. Меркурий в Дева ще ви помогне да стигнете до правилното решение, когато критичността и взискателността към себе си се увеличават. Въпреки лекомислието и навика да се „хващаме за върха“, Водолеят ще успее да стигне до същността на въпроса. От не по-малко значение ще бъде и интуицията, която ще насочи мислите в правилната посока. Трябва да се вслушвате внимателно в нейните подкани.
Важно събитие за вас ще бъде съвпадът на две значими за вас планети в сектора на любовта и щастието – от 13 до 17 август може да срещнете нов мъж или като цяло ще имате нужда да разширите кръга си приятели. И между другото, ако сте момиче Водолей, има шанс някой ваш приятел да стане ваш романтичен партньор.
За Водолеите, които развиват своя бизнес, Юпитер и Марс могат да донесат разширяване или развитие на проекта. Може дори да придобие международна популярност, така че не се колебайте да инвестирате енергия и време във вашето въображение.
Пълнолунието във Водолей на 18 август ще бъде много емоционално за вас – то се случва във вашия знак и при съвпада на Луната с Плутон. Това е мощна енергия на трансформация, когато сте преизпълнени с емоции и решите да направите нещо, което може напълно да промени живота ви.
По време на Пълнолунието Сатурн ще бъде в опозиция с Венера, което означава, че може да имате финансов спор или ще възникне проблем със самочувствието в една връзка. Във всеки случай бъдете търпеливи, защото трябва да се съгласите с партньора си - намерете компромис.

Пълнолунието засяга и оста на взаимоотношенията – фокусът на вашето внимание може да бъде изцяло върху това, което трябва да се промени в партньорството. Ще се чувствате доста притиснати, сякаш имате повече права и дори вътрешна енергия да постигнете това, което смятате за правилно и справедливо за себе си.
Броят на притесненията през последните дни на август няма да намалее, което съвсем няма да развали настроението. Защо да се разстройвате и да се бунтувате срещу обстоятелствата? Хороскопът за август за Водолей препоръчва да действате решително, за да навлезете в есента леко, без тежест от проблеми. Ако не сложите край на жилищния въпрос, той ще виси дълго време. Въпреки че позицията на Марс в Близнаци се смята за неутрална, влиянието му оставя отпечатък върху всичко, което се случва. Здравният сектор заслужава специално внимание. Водолеите трябва да следят за доброто си настроение. Ако не успеете да хванете настинка навреме, превантивните мерки вече не са достатъчни: състоянието може да се влоши до бронхит или пневмония.