Прическата, която подлуди света…

„Омбре” прическата за пореден път се превръща в хит. Специфичното при този вид прическа е цветът на косата, който прелива и постепенно преминава от тъмен цвят в корените до доста по-светъл в краищата. Най-предпочитаният вариант е тъмно кестеняво в корените, което плавно преминава до русо. Обикновено се използват три цвята, които се допълват и в същото време контрастират по ненатрапчив начин. На този тип прическа са заложили редица известни и родни знаменитости. Прическата придобива все по-голяма популярност, а модните експерти са категорични, че това ще бъде хитът на лято 2013.

 

Предимствата на „омбре” прическата са, че придава доста по-разчупен и младежки вид на цялостната визия. Освен това, придава визуален обем на косата, която изглежда много по-плътна.

По-смелите дами пък въобще не се притесняват да експериментират, боядисвайки краищата на косата си в цветна гама. Русото в комбинация със синьо или розово придава различен и загадъчен вид. За дамите с тъмна коса пък са изключително подходящи цветовете от червената гама. В зависимост от предпочитанията, цветът в краищата може да варира в различните нюанси на червеното.

 

Друг вариант е този, при който косата е оцветена в няколко напълно различни цвята.

 

Постигането на този ефект в домашни условия не е невъзможно, но е доста трудно. Затова, ако сте решили, че „омбре” е вашата прическа, се доверете на опитен коафьор.

 

Вижте и тайната на „омбре” прическата: