Прекрасно представяне на младите надежди на България на световното похудожествена гимнастика във Валенсия.

Златната Боряна Калейн донесе първия сребърен медал за страната ни на финала с бухалки с резултат 33.550 след подадена констатация.

Златото отиде при Дария Варфоломеев от Германия, а Стилияна Николова завърши шеста.

Боряна Калейн и Стилияна Николова се класираха за още три финала на отделните уреди на 40-о световно първенство по художествена гимнастика в испанския град Валенсия. Освен това двете грации се класират за финала на индивидуалния многобой в събота, а Калейн спечели втора индивидуална квота за олимпийските игри в Париж 2024.

Шампионатът във Валенсия е и олимпийска квалификация за Париж 2024, а квоти получават първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-добри ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.

В петък, 25 август, първенството ще продължи с квалификации/финал на многобоя при ансамблите, след което ще бъдат наградени и призьорите в отборната надпревара. Българският ансамбъл е във втория поток, които започва в 19.00 часа българско време. В тази група са още тимовете на Италия, Азербайджан, Израел, Украйна и други.