До официалното откриване на тазгодишното издание на Webit.Festival остават по-малко от 24 часа, но събитията от програмата на най-големия форум за дигитална икономика и технологии вече започват.

В 18:30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще даде официален прием за специалните гости на Webit.

Утре сутрин тя ще участва в церемонията по откриването на фестивала, а след това ще открие конференцията за Умни градове (Smart Cities Summit), на която е официален патрон.

По-късно тази нощ председателят на Webit.Foundation Пламен Русев ще даде официална вечеря, на която ще присъстват представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Сред тях са хора, като ръководителя на отдела за иновации в Deutsche Telekom AG Хелмут Сусбауер, маркетинговия директор на AngelHack Браян Колинс, световния директор за маркетинг и иновации на Havas Worldwide Джейсън Джерчинович, вицепрезидента на LEGO Едуард Ван Дуфел, зам.-ръководителя на IMB Watson Health д-р Лиса Латс, члена на Борда на директорите на EBAN Питър Браун, вицепрезидента за световна иновационна политика и комуникации на Amazon Пол Майсенер и директора на отдела за градско развитие на Siemens Джули Александър и много други.

Още тази нощ десет заведения на столичния булевард “Витоша” ще бъдат арена на срещи и дискусии между международните гости на фестивала, които идват от над 90 държави.

Сред темите, които ще бъдат засегнати тази вечер са: връзката между изкуството и технологиите, финансовите технологии, изкуството да рекламираш, социалните технологии, развитието на мобилните технологии, преносимите устройства и технологиите в музиката.

Всички 30 събития в тридневната програма на Webit Night Urban Summit се осъществяват на принципа на не-конференцията, т.е. всеки посетител може да бъде лектор, стига да има какво да каже. Пълната им програма можете да видите тук.

В рамките на следващите няколко дни София се представя пред хилядите инвеститори, технологични лидери, предприемачи и медии от цял свят. Тази година общо 5062 човека се регистрираха за Webit.Festival Europe. От тях над 50% са посетители от чужбина от общо 90 държави.