Красивото предложение е вече факт, а голямото “ДА” изречено. Какво следва сега? Представяш си сватбения ден откакто беше малко момиченце. Да, представителките на нежния пол мечтаят за идеалната сватба с идеалния партньор. Ако с твоята половинка сте се запътили на подобно пътешествие, то тогава те съветваме да обсъдите няколко важни теми, преди да ви залее вихрушката на сватбените приготовления.

Наследниците

Темата за деца задължително трябва да бъде поставена. Не се притеснявай да зададеш въпроса на партньора си, защото може да се окаже, че мненията ви не съвпадат. Разбира се, това не е повод за притеснение, защото с времето нагласите се променят. Но все пак би било добре да имаш представа какви са плановете ви за относно броя на наследниците, за които мечтаете. Ето и няколко въпроса, които могат да ви помогнат да изясните позициите си:

• Ще можем ли да си позволим финансово нов член на семейството?
• Как ще разпределим грижите за детето/ децата?
• Какви възпитателни техники ще ползваме?
• Ще се променят ли отношенията ни с новия член на семейството?

Парите

Темата за пари винаги е неудобна, независимо дали се обсъжда с партньора или пък с когото и да било. Може би тя ще предизвика смущение, притеснение и доста неловки паузи, но не бива да бъде пренебрегвана. Кой ще отговаря за плащанията, ще делите ли бюджета, какви са ограниченията за разходи?

Специалистите съветват да определите ден от месеца, в който да обсъждате финансовото състояние. По този начин бързо ще свикнете и разпределението на общия бюджет ще бъде лесна задача.

Интимност

Всички сме чували, че женените двойки не се радват на особено вълнуващ интимен живот. Може би и при вас има подобни притеснения. Има прост начин да се справите с тези опасения. Отново ключът е в комуникацията. Поговорете за очакванията си, помислете за различни начини непрестанно да разнообразявате сексуалния живот. И не забравяй, че предложенията не трябва да бъдат еднопосочни, а да идват и от двете страни.

Кариера

Представи си сценарий, в който половинката ти трябва да замине в друг град или държава заради работата си. Как би постъпила? Все пак става дума за сливането на два отделни живота в един, така че те съветваме да помислиш за начините, по които може да се промени животът ви. Решението в подобни ситуации винаги зависи от компромисите, които са готови да правят и двамата във връзката.

Разногласията

На всеки един от нас е добре известно, че без значение колко добри са отношенията с половинката ти, се стига и да караници. Поради тази причина е добре да знаеш как реагира партньорът ти в такъв момент. Например, ако любимият ти реагира много остро, когато е разгневен, то това поведение в никакъв случай не бива да се смята за симптоматично за характера му. Много хора не са способни да се сърдят дълго време, както има и такива, които са по-лесно раними. Отличното познаване на човека до теб ще ти помогне да разгадаеш какво наистина си мисли и как се чувства по време на скандал.