Да бъдеш сама не е страшно или лошо, проклятие, или каквато и да било друга глупост, каквато хората го изкарват. Да бъдеш сама също не е самотно освен ако не го направиш такова.

Да бъдеш сама е по-добре, отколкото да се примириш с куп глупави срещи, които те карат да се чувстваш ужасно към себе си или да се събудиш до някого, който смята, че името ти е Ани, когато дори не е близо. Да бъдеш сама е времето, в което трябва да се чувстваш комфортно със себе си и това време е много важно.

Хората се стресират много и се разстройват, че са сами, когато изобщо няма причина за това, защото да си сама е толкова добро или толкова лошо нещо, колкото го направиш.

Остани сама, докато не намериш някого, който не просто казва, че ще се появи, но всъщност го прави и идва развълнуван да те види. Остани сама, докато не намериш някого, който не се извинява до безкрай и всъщност иска да прекара време с теб, правейки нещата, които искаш.

Остани сама, докато не намериш някого, който говори за теб и който се хвали с теб пред приятелите си, семейството си, колегите си или бездомния мъж на ъгъла на улицата - буквално всеки. Остани сама, докато не намериш някого, който е горд да те покаже, защото нещо по-малко от това е грубо.

Остани сама, докато не намериш някого, който няма търпение да те види, но не по настойчив, контролиращ начин, а по начин „грижа ме е за теб“, защото да, има разлика между двете. И не, да си с някого, който те контролира, не е забавно.

Остани сама, докато не намериш някого, с когото всъщност искаш да прекараш свободното си време, а не с някого, когото се убеждаваш, че харесваш или по-лошо - някого, когото трябва да убедиш да те харесва. Някого, чието внимание трябва да просиш, не е този, който заслужава времето ти. Ако някой ти харесва, ще знаеш, в противен случай е време да го пуснеш и да се съсредоточиш повече върху себе си.

Остани сама, докато не намериш някого, който ти липсва, когато не си наоколо, а не някого, който забравя, че съществуваш през уикендите освен ако не е пиян и самотен. Остани сама, докато не намериш някого, който всъщност го е грижа за начина, по който се чувстваш. Не някого, който казва „о, добре, ще ми простиш по-късно“ или просто очаква да го преодолееш. Остани сама, докато не намериш някого, който не те игнорира и не те изоставя.

Остани сама, докато не намериш някого, който се гордее с теб, който те вдъхновява, който иска да си по-добра и желае да ти помогне да стигнеш до там. Остани сама, докато не намериш някого, който да изтрие несигурността ти и да те накара да се чувстваш добре в собствената си кожа. Остани сама, докато не намериш някого, който те поставя на първо място и те кара да се чувстваш като приоритет, защото нямаш време да бъдеш опция.

Остани сама, докато не намериш някого, който всъщност го е грижа за теб. Толкова много хора се примиряват с посредствени взаимоотношения - не бъди от тях. Любовта е единственото нещо, с което никога не трябва да се примиряваш.

Дотогава - остани сама. Ще бъдеш благодарна на себе си за това.