Близкият изток за пореден път доказа, че се движи поне няколко хода напред и винаги изпреварва развитите страни. 

Този път в Абу Даби беше представен скенер, който засича Covid-19.

Посетителите на моловете вече успяха да го изпробват и определят новия метод като ефективен и много удобен. 

Как работи?

Скенерът е свързан с апликация на смартфона. Сензорът се поставя на разстояние не повече от метър от телефона. След това скенерът засича евентуалното наличие на електромагнитни вълни. Доказано е, че именно електромагнитните вълни се променят, когато сме заразени с вируса.

Ако човекът е здрав, екранът светва в зелено. И това е всичко.

Със сигурност този метод е много по-щадящ от познатите ни досега. Дали някога той ще бъде наличен и в България?

Мнението на посетителите

"И двамата със съпругата ми прекарахме вируса почти без никакви симптоми. Ето защо смятам, че подобен начин на тестване е наистина много добро решение, тъй като открива вируса, дори без да подозираш, че го носиш. 

Разбира се, със съпругата ми се и ваксинирахме, за да сме сигурни, че разпространението му ще отслабне.", Далибор Миркович

Мнението на служителите

"Вече се чувствам много по-сигурна и защитена на работа, благодарение на новите скенери. Всеки ден на работа се срещам с много хора и се чувствам облекчена, знаейки, че всички, с които контактувам, не са заразени с коронавирус.", Мариса Налидонг

Приложими навсякъде

Новите скенери са били предоставени на моловете в Абу Даби от правителството. Инсталирането им е било изключително лесно и употребата им вече дава резултат, тъй като хората се чувстват по-сигурни, посещавайки търговските центрове.