Традиционният италиански топъл сандвич с пълнеж от шунка, сирене "Пармезан", домати и сос песто става популярен в цял свят, благодарение на своя прост, но изискан вкус.
Необходими продукти (за 4 порции):
• 8 филийки бял хляб
• 2 с. л. масло
• 200 гр. сирене „Моцарела”
• 2 домата
• 2 с. л. сос песто
• листа пресен босилек по желание
Начин на приготвяне:
1. Намажете 4 филийки хляб със соса песто.
2. Моцарелата и доматите нарежете на тънки кръгчета. Върху филийките с песто наредете резенчета домати и Моцарела.
3. Отгоре по желание поставете листа босилек и покрийте сандвичите с другите филийки хляб.
4. Загрейте масло в тигана и запечете сандвича Панини за 3 минути от всяка страна.