Днес предлагаме на нашите скъпи дами една различна рецепта с изтънчен привкус. Пригответе сами нетрадиционна вечеря на своето семейство или половинката си. Нещо впечатляващо само за ценители - пиле по китайски.
Необходими продукти:
- 300 грама пилешко месо
- 7 китайски гъби и 7 печурки
- 1 чушка
- 1 тиквичка
- 1 ч.ч. накълцано зеле
- 1-2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- джинджифил на вкус
- 2 ч.л. захар
- 2 с.л. нишесте
- 3 с.л. соев сос + още 3 за маринатата
- 1 ч.л. сусам
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- олио на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. бяло вино + още 2 за маринатата
Начин на приготвяне:
Започвате нарязвайки пилешкото месо на късове, които се мариноват във вино и соев сос за час. При готвене със сушени китайски гъби, ги сложете за 30 мин. във вода. След това, заедно с печурките ги нарежете на парчета. Вземете чушката и я нарежете на тънки ленти. Сипете малко олио в по-дълбок тиган и запържете сусама, чесъна и джинджифила, които предварително сте нарязали. Към тях прибавете и чушката, тиквичката, гъбите, зелето и зеления лук, също накълцани. Запържете всичко за около три минути и свалете от котлона.
Вземете друг съд и отново сложете олио, което да загрее. В него запържете нарязаното пилешко месо, като постоянно го разбърквате. Когато цветът му се промени, може да добавите соевия сос и бялото вино. Към тях се прибавят бульонът и нишестето, което предварително е било разтворено във вода. Сосът се бърка докато не се сгъсти.
Поднасяте в чиния, в която сте направили канапе от зеленчуците, а отгоре поливате със соса с пилешкото месо.
Приятен апетит!