Тази вечер, 21-ви декември, от 19:00 часа писатели и изпълнители ще обединят своят творчески потенциал в помощ на малкия Мони. Мястото е Караоке Бар Versus (София, ул. Цар Самуил 50).

Писателите Ралица Генчева (известна под псевдонима Charly Wilde и автор на стихосбирката "Този път, за да ме чуеш"), Стефана Белковска (автор на романа "Чаках точно теб"), Деси Нико (автор на романа "Алиса и петък вечер"), Николай Владимиров (автор на няколко стихосбирки) ще прочетат кратки откъси от своите творби.  

Присъстващите ще имат възможността да закупят книгите на авторите на място в заведението, а 100% от сумата ще бъде дарена на Мони.

Певиците Веселина Попова, Люба Илиева и Емил Борисов ще изпълнят по няколко песни. В отделни кутии всеки, който има желание ще има възможност да изрази своята съпричастност към детето. 

Симеон Стоянов Руевски е на 9 години и въпреки крехката си възраст води мъжка битка с коварен тумор в мозъка.

Мони вече е претърпял три операции в МБАЛ "Иван Рилски", но за съжаление след интервенциите има остатък от тумора, който расте. Родните лекари препоръчват лечение с лъчетерапия, но дават шансовете за успех 50%. Родителите на Симеон са се свързали със специалисти в Германия, според които лъчетерапията може сериозно да навреди на 9-годишния юнак и предлагат оперативно лечение, което би върнало детето към пълноценен живот.

Семейство Руевски вече 2 месеца чака решение от Фонда за лечение на деца, но "случаят" им така и не попада в нито една графа - одобрен или отхвърлен.

Необходими са 50 000 евро, за да може Мони отново да бъде нормално дете.