Всеки много лесно може да обиди нормалната Риба, но за да бъде обидена така, че да започне да си отмъщава, може само достатъчно близък човек, защото за обидите на всички останали, представителя на този зодиакален знак забравя с лекота.

А Рибите си отмъщават по всички възможни способи, с изключение на явните. Те плетат интриги, пресичат пътя на този, който ги е обидил именно там, където най- не очаква и “подслаждат” живота му с всякакви други подобни способи.

Най-простият способ на “рибешко” отмъщение е да ходи навсякъде с обидено лице и да разказва колко некоректен човек сте и как лошо сте се отнесли с нея. Това наистина при нея се получава, защото всяка Риба се обижда наистина искрено и като резултат тези, които и съчувстват могат за дълго да запазят лошото си мнение за вас… Ако това се стори на Рибата недостатъчно, тя може да пусне за вас разни слухове, подобно на тези, които биха дошли от Близнаците, а може даже и да се окаже, че са ги надминали, защото в слуховете са доста по-натуралистични.

Изкуството на Риби е толкова голямо, че слуховете, които разпространяват са абсолютно неопровержими поради изрядната мъгла, в която са обвити и недомлъвките.

Когато представителя на този знак ви има твърде голям зъб, може да даде вид, че въобще не се е обиждала, а после (във вид на искрено желание за помощ) да ви разкаже такива небивалици и да ви даде такива съвети, че ако ги приемете, дълго време да не можете да се справите с кашата, която (оказва се) сте забъркали със собствените си ръце.

Даже няма да можете да обвините Рибата в зла умисъл, защото тя предварително ще се е погрижила за това и е построила своите хлъзгави речи така, че да има къде да отстъпва (тя, виждате ли, ви е предупредила, че информацията и е непроверена).

Не по-лошо от Скорпиона тя умее да напипва болните места, не по-зле от Стрелеца може да жонглира с бюрократическите методи, не по-несръчно от Везните би се справила в интелектуалните двубои, макар и на пръв поглед да изглежда, че няма достатъчен потенциал за това.