Началникът от този знак обича спокойствието, мрази напрежението и необходимостта да взима решения. Цени отговорните и чувствителни служители. Не е изключено да прояви раздразнителност, да бъде мрачен, да се държи високомерно, презрително и остро. Запомнете, че той няма да търпи да го наранявате, дори да сте най-ценният служител на света. Способен е да се обърне срещу вас, когато най-малко го очаквате. И ще ви изгони от офиса без грубости, но завинаги.

Чувствайте се свободен да излагате своето мнение, дори да е противоположно на неговото – той ще го приеме, стига да е добре за компанията. Ще ви изслуша с пълното съзнание, че имате право на своята гледна точка. Това е така, защото началникът ви си въобразява, че е толерантен. Едно рядко и достойно за възхищение качество, особено у онези, които притежават власт.

Рибите имат качества, които ги правят безценни при договаряне на сделки и партньорства, но не са много добри в ежедневната организационна работа. Именно тук вашата помощ може да бъде особено полезна. Трябва обаче да я предлагате по дискретен и ненатрапващ се начин. Началникът ви ще разбере и ще оцени високо това поведение.

Похвалите и увеличенията на заплатата може да не са редовни, но ще ги има. На Рибите не им се свидят подаръците. Тъй като вашият началник е артистична натура, по-добре е да научите нещо за изкуствата, ако имате намерение да работите с него дълго време.

Изложен на напрежение и стрес, началникът Риби може да не издържи и често е склонен да се предаде. Не го изоставяйте в такива моменти. Той ще се пропука изведнъж, подобно на потъваща подводница. Вашата готовност да застанете до него ще бъде оценена подобаващо и сигурно ще получи материално измерение.

Вашият началник Риби има променлив нрав. Той е способен да се нахвърли върху вас без особена причина. После също така внезапно да се успокои. В повечето случаи обаче лае, но не хапе. Просто иска да покаже кой командва. Нищо лично! Някой може да реши, че подобно поведение е детинско, но Рибите са устроени така. Ако обаче поплачете на рамото му (все пак не прекалявайте), той ще се превърне в самия ангел-хранител. Рибите умеят да се раздават. И това е най-ценното им качество.