X

Писмото на Айнщайн до дъщеря му за универсалната сила на любовта

от в 09:30 на 03.03.2016 в Всичко за теб | Любов


Писмото на Айнщайн до дъщеря му за универсалната сила на любовта

Писмото на Айнщайн до дъщеря му за универсалната сила на любовта

Едно писмо за силата на любовта, написано от един баща до неговата дъщеря... Писмото, което Алберт Айнщайн пише до своята дъщеря Лизерл Айнщайн и в което се говори за универсалната сила на любовта, е издадено през 1980 г., заедно с над хиляда други писма, които той пише до различни хора. Ето и какво се казва в него:

"Когато предложих на теорията на относителността, много малко хора ме разбра, а това, което аз ще разкрие сега, за да предадеш на човечеството, сигурен съм, ще се сблъска с неразбиране и предразсъдъци в света.

Моля те да запазиш писмата ми толкова дълго, колкото е необходимо, ако трябва години, десетилетия... докато обществото е достатъчно напреднало, за да приеме това, което ще обясня по-долу.

Налице е изключително мощна сила, за която досега науката не е намерила официално обяснение. Тази сила включва и управлява всички други, тя стои зад всяко явление, което е във Вселената и все още не е идентифицирана от нас.

Тази универсална сила е любовта.

Когато преди време учените търсеха единна теория на Вселената, те забравиха за тази най-мощна и невидима сила. Любовта е светлина, която просвещава тези, които дават и я получават. Любовта е гравитацията, която кара някои хора да се чувстват привлечени от други. Любовта е сила, защото умножава най-доброто, които имаме и позволява на човечеството да не се самоунищожи в слепия си егоизъм. Любовта се разгръща и разкрива. За любовта живеем и умираме. Любовта е Бог и Бог е Любов.

Тази сила обяснява всичко и дава смисъл на живота ни. Тя е променлива, която, за съжаление, сме пренебрегвали за прекалено дълго време, може би, защото сме се страхували от любовта, тъй като тя е единствената енергия във Вселената, която човек все още не се е научил да управлява с волята си.

И за да дам изражение на тази любов, аз направих една проста замяна в моето най-известно уравнение:

Ако вместо E = mc2, ние приемем, че енергията за излекуването на света може да бъде получена чрез любовта, умножена по скоростта на светлината на квадрат, то ще достигнем до заключението, че любовта всъщност е най-мощната сила на света, която съществува, защото няма граници.

След провала на човечеството при използването и контрола над другите сили във Вселената, които са се обърнали срещу нас, е спешно и наложително да се подкрепим с един друг, малко по-различен вид енергия...

Ако искаме нашият вид да оцелее, ако искаме да намерим истинския смисъл в живота, ако искаме да спасим света и всяко съзнателно същество, което го обитава, то именно любовта е единственият възможен отговор.

Може би ние все още не сме готови да направим бомба на любовта, която да бъде достатъчно мощна, за да унищожи и изкорени напълно омразата, егоизма и алчността, които опустошават планетата.

Въпреки това, всеки човек носи в себе си един малък, но мощен генератор на любов, чиято енергия се очаква да бъде освободена.

Но едва когато се научим да даваме и получаваме тази универсална енергия, скъпа Лизерл, ние ще потвърдим, че любовта побеждава всичко и че само тя е в състояние да се извиси над всичко, тъй като е квинтесенцията на живота.

Дълбоко съжалявам, че не съм в състояние да изразя това, което е в сърцето ми, което тихо бие за теб през целия ми живот... Може би е твърде късно да се извиня, но тъй като времето е относително, аз трябва да ти кажа, че те обичам и че благодарение на теб аз достигнах до крайния отговор!.

Твоят баща,
Алберт Айнщайн"

 Теми   Алберт Айнщайн | баща | дъщеря | любов | писмо

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.