Първите няколко седмици от живота на бебето ще са изпълнени с много емоции. Един от най-добрите начини да запечаташ тези моменти е да направиш фотосесия на новороденото, а снимките ще останат спомени за цял живот.

Планирай всичко

Ежеседмично се раждат бебета, а фотографите са винаги заети. Важно е да планираш всичко напред и да се свържеш с фотографи на новородени преди да си родила, за да можеш да запазиш час.

Избери твоя стил

Когато избираш фотографа, се увери, че портфолиото включва стил, който ти харесва, а снимките ще са отражение на реалността. Повечето фотографи ще те оставят да избереш стила и цветовете на сесията, както и да донесеш някакви лични вещи. Те също предлагат и различни сладки аксесоари за малките. Обсъдете всички опции, за да може резултатът да отговаря на очакванията.

Определи бюджет

Цената на фотосесиите варира. Запомни, че най-важното е бебето да е добре. Работейки с опитен фотограф, ще си спокойна, че всичко ще е наред, но и ще трябва да се разделиш с по-голяма сума. Тези снимки ще се случат веднъж, затова си постави бюджет, с който можеш да се справиш.

Намери идеалното време

Най-често тези фотосесии се провеждат през първите седмици, за да се уловят сладките първи моменти на детето. След това те започват да се движат повече, стават по-активни, което затруднява процеса.

Трябва да си готова

Много фотографи предлагат сутрините като подходящо време. Запомни, че трябва да имаш готовност да нахраниш новороденото по всяко едно време. Бъди подготвена с дрешки, храна, памперси, одеяло и други вещи, които са необходими за деня, защото фотосесията може да продължи до 4 часа.

Обсъдете опциите

Повечето семейства предпочитат снимките да са направени у дома, за да са най-естествени, защото там детето е обградено от любов и грижи. Други предпочитат студийни сесии. Обсъдете всички опции с фотографа, за да се запечатат възможно най-много спомени.