За всички, които се тревожат за отлетелите години. Помнете, приятели, те не са взели от вас. Дали са ви... Дали са ви зрялост, мъдрост, сила... Следващите шест неща ще ви го докажат!

1. Вече притежавате по-голямо търпение

Търпението е присъщо за зрелостта. Търпението е да осъзнаваш, че колкото и да нервничиш, опашката пред гишето в банката няма да започне да се движи по-бързо. Търпението е да знаеш, че за всичко е нужно време. Търпението е да спреш с опитите да живееш на бързи обороти и да се наслаждаваш на мига.

2. Вече сте по-гобри слушатели.

Да дадеш възможност на някой да се доизкаже, без да го прекъсваш и без да се опитваш да разкажеш своята гледа точка, преди да си чул неговата, е признак за зрялост. Както и способността да чуваш, защото именно така можеш да научиш нови неща, да видиш нови гледни точки.

3. Вече не се страхувате от промените

Животът е една непрестанна промяна. Всичко се променя. Променя се дължината на дните, променят се сезоните. И ние се променяме. И хората около нас се променят. Зрелостта е да не се опитваш да се противопоставиш на промените, а да ги прегърнеш. Защото има неща, които не можеш да задържиш, колкото и да искаш. И по-добре. Защото те чакат нови, по-добри неща.

4. Вече не си изготвяте предварителни очаквания

Зрелостта е да спреш да очакваш от другите да постъпват по определен начин, да имат определено отношение към теб, да правят или да не правят конкретни неща. Зрелостта е да приемеш хората и нещата такива, каквито са.

5. Вече знаете какво значи истинска любов

Начинът, по който разбираме любовта, се променя с годините. Научаваме много за нея. И за себе си. Научаваме как да ценим истинските чувства, как да се грижим за тях. И как да обръщаме гръб на не-любовта.

6. Вече нямате такава нужда да подхранвате егото си

Всички сме едно. Осъзнаването на тази истина показва мъдрост, показва зрялост, показва Любов. Показва, че сме се простили с желанието да се самоизтъкваме и да (си) доказваме, че сме по-добри от останалите. Показва, че сме достигнали друго ниво на развитието си – духовно и интелектуално.

Автор: Неизвестен