Австралийският комик Селест Барбър помогна да се съберат повече от 20 млн. долара, за да помогне на пожарната служба в щата Нов Южен Уелс в Австралия.

Пожарникарите и жителите се борят с опустошителните пожари, а нуждата от допълнителни средства непрестанно.

В следобедните часове в неделя, само 2 дни след като Барбът стартира набирането на средства във Фейсбук, сумата достигна повече от 22 милиона австралийски долара.

Сред дарителите е най-добрата тенисистка в света Ашли Барти. Тя обеща да дари всичките си парични награди от турнира в Бризбейн за борбата с пожарите и щетите. Тя дари над 30 000 долара от личната си сметка и иска да помогне колкото може повече.

В събота американската певица Пинк обеща, че ще дари 500 000 долара на австралийските пожарни служби и призова последователите си да помогнат с каквото могат.

В неделя актрисата Никол Кидман публикува в Инстаграм, че също дарява 500 000 долара в помощ на пожарникарите и пострадалите от огнената стихия.

Набирането на средствата на Барбър е споделено и от други знаменитости, включително Натали Портман и певицата Лизо.

Австралийският Червен кръст пък успя да събере повече от 10 млн. долара за засегнати от пожарите общности.

Даренията включват вода, храна и други основни консумативи.

Сред звездите имаше и такива, които помогнаха като разпространиха информация за дарителските кампании в социалните се мрежи. Сред тях е и Ким Кардашиян, които има 156 млн. последователи в Инстаграм.

Само за няколко дни изгоряха десетки хектара гори, а стотици хиляди животни изгубиха живота си.