Днес, на 31 януари, Порша де Роси навършва 44 година. Вижте какво споделя любимката на милиони зрители в цял свят за любовта, самочувствието, способността да приемаш себе си и брака й с известната американска водеща Елън Дедженеръс...

1. Мисията на всеки човек трябва да е да вдъхновява. Именно това се опитвам да направя с играта си.

2. Това, към което трябва да се стремиш, не е да си по-добър от другите, а по-добър от това, което си бил.

3. Срамът тежи повече от килограмите.

4. Животът е пълен с обрати. Затова, дори когато си отчаяна и уморена, не забравяй, че в живота ти има място да дойде нещо хубаво. И то винаги идва...

5. За да намериш истинското щастие, трябва да се научиш да се обичаш. Цялата. С всичко, което си. С други думи, научи се да обичаш себе си и тялото си. И да бъдеш благодарна. 

6. Понякога, когато наистина останеш сама, започваш да се чувстваш по-малко самотна.

7. Да забраниш на човек нещо е най-сигурният начин да го накараш да иска точно това. В този смисъл, за мен диетите са изключително вредни. Самата аз години наред се подлагах на строги диети. Сега разбирам, че диетата е същото хранително разстройство като анорексията или болимията, защото нарушава естествения ритъм на хранене. Хората в тази индустрия правят милиони, като ни продават хапчета и какви ли не магически решения за сваляне на килограмите, докато в същото време крадат малко по малко от самочувствието и увереността ни, че такива, каквито сме, сме достатъчно добри.

8. Човекът, който ми помогна наистина да приема себе, беше Елън. Тя ме научи, че не трябва да ме интересува мнението на останалите. Трябва само да съм вярна на себе си.

9. Дали ще се обидиш зависи от това дали ще приемеш обидата. Изборът е твой.

10. Ако самочувствието ти зависи от това как изглеждаш, цял живот ще изпитваш неувереност. Няма как да избягаш от това. Дори да имаш перфектното тяло, ще остарееш. Така че, в един момент просто трябва да спреш, да погледнеш в себе си, да решиш коя си и каква е твоята цел в живота. Защото това, което говориш и правиш, е много по-важно от начина, по който изглеждаш.