Докосващ най-тънките струни на душата. Носещ мъдрост. Водещ по пътя към Познанието и Покоя. По пътя към Себе си. Това е Нийл Доналд Уолш. А това са някои от най-въздействащите му послания...

1. Към теб се отправя покана да живееш в настоящия момент. Създай своето Аз наново, именно сега, в настоящето. Това ще ти позволи да отделиш своето Аз от старите си представи за теб самия – представи, голяма част от които са резултат от идеите на другите за това какъв си ти.

2. Когато живеем живота с душата си, ние изведнъж научаваме отговорите на Четирите основни житейски въпроса: кои сме ние... къде сме... защо сме дошли (на това място, наречено „Земя”, и то точно в този момент)... какво възнамеряваме да направим.

3. Душата ти знае всичко – миналото, настоящето, бъдещето. Знае Кой Си и Кой Искаш Да Бъдеш. Душата ти познава Бог, защото тя е тази част от Бог, която е най-близо до теб.

4. Хората прекарват целия си живот в търсене на нещо, което вече имат. Имат го, защото те са същото това нещо. Единственото, което всички трябва да направим, за да получим любов, е да бъдем любов.

5. Има само два вида енергия, която е в основата на човешките преживявания – любовта и страхът. Любовта дава свобода. Страхът я отнема. Любовта те провокира да изразиш себе си, страхът те спира.

6. Сходните неща се привличат. Това е фундаменталният Закон на Вселената. Това е Магнитът на Съзиданието.

7. Как можеш да откриеш Рая? Като го дадеш на другите. Като дадеш неговите блага на хората, до чийто живот се докосваш. Защото това, което даваш, това ставаш...

8. Животът никога няма да изглежда смислен за ума ти. Но когато умът и душата ти са в хармония, тогава животът не само ще ти изглежда смислен, но и прекрасен.

9. Когато се научиш да даваш безусловно (да обичаш безусловно), тогава ще се научиш да получаваш безусловно.

10. Красивото цвете е проявление на Божественото. Но едва когато видиш, почувстваш, помиришеш, докоснеш красивото цвете, което си Ти, едва тогава ще познаеш проявлението на Божественото.

11. Напомняй на всеки, до чийто живот се докосваш, колко е ценен като човек.

12. Просветлението започва с приемане. Без осъждане. Просветлението е Свобода.

13. Споделяй с другите. Но това, което си мислиш, че те трябва да изживеят, а това, което ти си изживял. Учи ги, ако те помолят, но не ги учи така, сякаш ти притежаваш техните отговори. Учи ги така, че да разберат, че отговорите на техните въпроси са в тях самите.

14. Това, което е важно в живота ти, е това, което ти решиш, че е важно. От това решение зависи какъв Аз ще създадеш.

15. Когато си нещастен, лекарството не е да напуснеш тялото си, а да се свържеш с душата си. Въпреки това повечето хора не се опитват да го направят. А можем да го правим ежедневно.

16. Ако преди да скочиш, предварително искаш да знаеш, че всичко ще се получи, никога няма да се осмелиш да скочиш. А скокът напред е най-голямото приключение в живота. И носи най-голямо въодушевление. Не се отказвай от това. Просто го направи. Вярвай, че Животът ще ти донесе това, от което се нуждаеш, без значение какво се случва.

17. Не си повтаряй, че си пропилял времето си, защото нещо не се е получило, както трябва. Във Вселената няма такова нещо като „пропиляване” на времето. Всичко ти носи полза.

18. Животът ти изпраща хубави неща, без значение дали благодариш за тях, или не. Но когато си благодарен, те по-бързо идват при теб. Защото благодарността е Творене.

19. Когато се тревожиш какво си мислят другите за теб, им позволяваш да те контролират. Само когато спреш да търсиш чуждото одобрение и се обърнеш към себе си, ще станеш господар на самия себе си.

20. Благодарността елиминира отрицанието, разочарованието, съпротивата и гнева. А когато тези емоции изчезнат, се освобождава място за енергията на любовта. За живота. За теб самия. Освобождава се място за Бог. 

 

Подбрах и преведох горните послания от фейсбук профила на Нийл Доналд Уолш (https://www.facebook.com/NealeDonaldWalsch).

Дългоочакваният Нийл Доналд Уолш, световноизвестният автор на бестселъра "Разговори с Бога", лектор, мотиватор и вдъхновител на милиони хора по цял свят, идва за първи път в България.


27 и 28 май тази година ще бъдат дните, когато ще се потопим в мъдростта и опита на Нийл. "Изобилието и Успехът - от Мечта до Реалност" е темата, върху която ще се фокусира Нийл през тези два дни. Независимо дали сте духовно търсещ или преследвач на успехи, дали сте домакиня или бизнес дама, дали в живота ви има здравословни, финансови или любовни катаклизми, или просто си вървите по пътя към желания успех, всеки си задава въпроса: какъв е смисълът на живота и каква е формулата за успех?

Отговорите на най-съкровените си въпроси, дори такива, свързани с теми табу, можете да получите директно от извора - от човека, който познава най-добре "Разговорите с Бога".