Остават по-малко от 500 билета за дългоочаквания концерт на виртуозните челисти в зала „Арена Армеец“ на 4-ти декември

Остават по-малко от 500 билета за дългоочаквания концерт на 2CELLOS в зала „Арена Аремеец“. Най-успешното и динамично инструментално дуо на съвременната музикална сцена 2CELLOS пристигат у нас на 4 декември, за да представят най-новия си албум “SCORE”, който включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали като „Игра на тронове“, „Властелинът на пръстените“, „Гладиатор“, „Титаник“ и други. Освен филмова музика, ще чуем и най-големите хитове на виртуозните челисти.

Поради големия интерес към концерта, организаторите пуснаха допълнителни места, за да могат възможно най-много фенове на 2CELLOS да се срещнат с любимите си музиканти. Последните билети могат да бъдат закупени oт бензиностанции OMV, THE MALL, билетен център НДК, мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн на Eventim.bg.

2CELLOS ще пристигнат от Берлин, а България и Румъния ще са последните им концерти в Европа и за годината! От 16 януари 2018-та успешното дуо продължава световното си турне с концерти в САЩ. Всяко едно шоу, включено в турнето „SCORE”, се радва на сериозен интерес, а билетите за концертите са разпродадени.

Лука и Степан обещават незабравимо шоу в най-голямата зала у нас и нямат търпение да се срещнат с българската публика отново на 4 декември!

За 2CELLOS и албума SCORE:

2 Cellos са международна сензация още от създаването на уникалната видео версия на Smooth Criminal от Michael Jackson, която разтърси YouTube с милиони гледания през 2011 г. Хърватските челисти Luka Sulic и Stjepan Hauser са създали общо три високо енергични албума за Sony Music Masterworks. Новият албум Score ги представя в една различна и по-традиционна светлина. За да е осигурен идеалният звуков фон за тяхната виртуозност, към тях се присъединява и Лондонският симфоничен оркестър с диригент Робин Смит.

„Ние обичаме музиката! Този албум представлява някои от нашите любими парчета на любимите ни филмови композитори. Да имаме възможността да ги адаптираме за чело, докато работим с оркестър на световно ниво като Лондонският симфоничен оркестър е една сбъдната мечта“ споделя Stjepan.

Албумът започва с аранжимент от мелодии на Ramin Djawadi, представяйки „Игра на Тронове“, чията кулминация е дръзката и героична главна тема на сериала:

Темите, които звучат по време на някои от най-епичните моменти във филмовата история също са включени в нови, свежи преработки. Някои от тях са: „Титаник“ от Джеймс Хорнър („My hearth will go on“); темата от „Списъкът на Шиндлер“ на Джон Уилямс, както и тази от „Огнените Колесници“, написана от Вангелис; „За любовта на една принцеса“ от „Смело Сърце“, отново на Джеймс Хорнър; „May it be“ от „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“, както и „Now we are free“ от филма Гладиатор, композирана от Ханс Цимер.

От друга страна, вокалната красота от звука на челата, пасва идеално на романтични теми като “Лунна река“ от „Закуска в Тифани“; красиви теми от филми като „Кино Парадисо“ и „Малена“; любовната тема на Нино Рота от „Кръстникът“, спечелилата Оскар тема от филма „Любовна история“ от Франсис Ле, завладяващата песен „Каватина“, която може да бъде чута в „Ловецът на елени“.

2CELLOS имат непоправим стил, който руши границите между музикалните жанрове, от класическа, през филмова музика до поп и рок. Точно толкова впечатляващо е едно тяхно изпълнение на Бах или Вивалди, колкото е и едно разтърстващо рок парче като Thunderstruck. Когато става въпрос за изпълнение на живо, Sulic и Hauser не познават граници. Разпродават концерти по целият свят и са били на една сцена със сър Елтън Джон като част от бандата му.