„Искам да знаеш, че не си сама.

Може понякога да ти се струва, че си единствената жена на този свят, която е и независима, и силна, и способна, но в същото време в себе си съхранява толкова много нежност и просто копнее да бъде обичана.

Но ти не си единствена и не си странна. Няма нищо странно в това да си жена, която се чувства комфортно в кожата си, която живее живота си по свой начин, която е уверена в решенията си и въпреки това иска да има мъж до себе си.

Няма нищо странно в това да си жена, която няма нищо против да е сама, която не се нуждае от друг човек, който да я допълва и да я направи завършена, която не се чувства изгубена, ако няма половинка, но въпреки това се надява да срещне любовта.

Няма нищо странно в това да си независима жена със силна воля, която обича да обича.

Понякога ни се струва, че светът иска да изберем страна. Ако искаш да си наистина независима жена, то трябва да си сама или да не приемаш любовта сериозно. Трябва да си дистанцирана, властна и саможива. На челото ти трябва да е изписано „нямам нужда от мъж“ и с пренебрежение трябва да се отнасяш към всяка жена, която страда за някой мъж или си е позволила да стане зависима от него.

А ако минеш на другата страна, трябва да си жената, за която любовта е най-важното нещо на света. Жената, чиито емоции и решения се управляват от любовта. Жената, която постоянно нагажда живота си към този на любимия си, чиито мечти са управлявани от общото им бъдеще.

Но никоя от тези две страни не ти се струва правилна, нали?

Защото за теб мъжете не са пречка и независимостта не означава да изличиш всички мъже от сърцето и живота си. Но в същото време не смяташ, че най-висшата ти цел е да бъдеш във връзка, да се влюбиш и винаги да имаш някого до себе си.

Понякога ни се струва, че тези две страни нямат допирни точки, а ти седиш точно по средата и не знаеш накъде да поемеш, защото никъде не се вписваш.

Но ти не си сама.

Не си единствената жена, която е уверена и горда от постиженията си, която иска да запази независимостта си, но в същото време иска да сподели живота си с някого. Не си единствената, която се радва на всички уроци, които е научила, докато е била сама, но в същото време копнее да има човек до себе си, с когото да ги сподели и който ще ѝ помогне да израсне още повече.

Ти си независима и силна жена, която обича любовта. Можеш да отстояваш себе си, да взимаш сама решения, да се справяш напълно сама с живота, но в същото време да се наслаждаваш на тръпката на любовта и на емоционалната връзка с друг човек. Ти обичаш себе си, но обичаш и да раздаваш любовта си.

И няма нищо странно в това.

Не е нужно да загубиш част от себе си, за да имаш връзка. Не е нужно да правиш компромиси, за да имаш някого до себе си. Не е нужно да се променяш, за да бъдеш обичана.

Възможно е да си жена, която е независима, но все пак разчита на мъжа до себе си. Възможно е да си жена, която е силна, но все пак е по-силна, когато има подкрепата на любимия.

Приеми коя си, приеми начина, по който обичаш и се чувстваш. Не е нужно да живееш в постоянен конфликт, защото можеш да имаш и двете страни.“

Мариса Донъли