Периодът на "всичко е цветя и рози” в една връзка (а и не само) рано или късно свършва и започва рутинният живот, в който чувствата са притъпени (ако не и убити) от рутината, ежедневието и хилядите „трябва“. Но има лесен начин да останете емоционални и да запазите искрата във връзката си в продължение на много години. Или с други думи, това е правилото на три двойки.

Мъжете и жените са хора от плът и кръв, които живеят в несъвършен свят. Постоянно трябва да решавате проблеми, да бързате някъде и да се тревожите за нещо. С раждането на децата тревогите се увеличават и остава много малко време за вас самите и връзката ви. Постепенно съпрузите започват да се възприемат повече като родители на общи деца и романтиката изчезва безследно.

За да не станете непознати, които просто живеят в един апартамент, трябва да поддържате интереса си един към друг.

Формулата „2-2-2“ беше предложена от един от потребителите на Reddit преди няколко години, след това стана популярна и в TikTok, а сега вече е широко разпространена и всичко това, защото е лесна, приятна и работи чудесно.

Същността на правилото "2-2-2".

Методът се основава на спазването на ритуали, които според наблюденията на психолозите повишават доверието и укрепват връзката между партньорите, като спомагат за поддържането на топли, интимни отношения.

 

Първите две - ходете на среща на всеки две седмици

Прекарването на качествено (!) време в компанията на другия е от огромна помощ за връзката ви. Ключовата дума тук е „качествено“. Трябва да сте само двамата - без деца, роднини, кучета или дори мисли за външния свят.

Нека единия от вас да изненада другия и да резервира маса в ресторант, кафене или дори уютна чайна, а следващият път разменете ролите. Когато дойде срещата, облечете се елегантно, изберете добър парфюм и отидете на среща, където да пофлиртувате един с друг.

Можете да правите малки изненади на партньора си, да го прегръщате, целувате, да говорите от сърце, да споделяте любов и чувства. Бъдете леко наивни, безгрижни и весели, както бяхте, когато се влюбихте един в друг, погледнете партньора си отстрани, извън домашната обстановка и го оставете да оцени сексапилната визия, която сте избрали за него. Това определено ще бъде от полза и за двама ви.

 

Втората двойка - на всеки 2 месеца отделяйте един уикенд само за вас двамата

Можете да вършите домакинска работа през делничните дни или дори да оставите праха да се понатрупа по-дълго от обикновено, да изпратите децата при баба им, а вие да се наслаждавате само на компанията си един на друг цели два дни. Разходете се сред природата, забавлявайте се на концерт на любима група, правете секс или дори отидете на кратко пътуване до съседен град.

Наемете хотелска стая и направете секс маратон. Опитайте нещо ново в леглото, а сутринта слезте за закуска, която няма да сте приготвили, изберете най-вкусните ястия и, като изключите безкрайния поток от мисли, просто живейте и преживейте всяка секунда от тази красива и лежерна сутрин.

Трета двойка - веднъж на две години отивайте на почивка само двамата

Не е нужно само периодично да сменяте обстановката и мястото. Дългата почивка без трети лица ще бъде от полза за връзката ви. Няма значение дали планирате пътуване до друга страна или да прекарате няколко седмици в къща край реката близо до града. Най-важно е да сте заедно не само физически, но и емоционално и ментално.

Опитайте се да общувате повече и да използвате телефоните си по-малко. Ако наистина искате да снимате красотата около вас и да сте щастливи, снимайте, но не бързайте веднага да публикувате всичко в социалните мрежи и да „висите“ във Фейсбук или Инстаграм и да проверявате броя харесвания. Все пак интернетът няма да ви избяга след краят на вашата почивка.

Можете да отидете в нова страна или да се настаните в познат хотел, където сте почивали през началния, романтичен период на връзката ви и с който свързвате много приятни спомени.

Също така е важно да изберете мястото за почивка и маршрута на пътуването заедно с партньора си. Това ще направи бъдещите ви ваканции приятни и за двама ви и ще укрепи връзката ви.

И най-важното нещо е да не издребнявате

Животът е непредсказуем. Той е склонен да поднесе всеки ден нова изненада и да развали плановете ви, затова и стриктното спазване на изготвения „график за сближаване с партньора“ може да не е лесно.

Опитайте се да приоритизирате отношенията си, а в случай на външни, независещи от вас обстоятелства изберете друга дата за среща или ваканция, не се ръководете от леността си или лошото настроение и тогава можете сами да се убедите, че правило 2-2-2 работи чудесно.