Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна! Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на София Мел.
Съставки
• 2 чаши захар
• 1 чаша масло от канола
• 2/3 ч.ч. бира (на стайна температура)
• ¼ чаша мед
• 4 големи яйца
• 1 консерва тиква
• 3 1/2 чаши брашно София Мел Екстра
• 2 ч. л. сол
• 2 ч. л. сода
• 1 ч. л. бакпулвер
• 1 ч. л. подправка за тиквен пай
• мазнина за сладкиши
Начин на приготвяне
Стъпка едно:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте първите 4 съставки на средна скорост с миксер, докато се смесят добре. Добавете яйцата едно по едно, разбивайки след всяко. Прибавете тиквата и разбийте на ниска скорост до хомогенна смес.
Стъпка две:
Смесете брашното и следващите 4 съставки в средноголяма купа и разбивайте до хомогенна смес. Прибавете брашнената смес в първата и миксирайте на ниска скорост. Разделете сместта в две намазнени тавички.
Стъпка три:
Печете на 180 градуса за 55-70 минути или пробвайте с дървена пръчица, покривайки с фолио след 45-тата минута, ако е необходимо. Охладете хляба за десетина минути. Извадете от тавичката и изчакайте 30 минути преди да нарежете.