Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.
Днес ще ви покажем как да си приготвите джинджифилови гофрети, при това изключително лесно!
Необходими продукти за 5 гофрети:
- 2 чаши брашно София Мел Екстра
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. пресен джинджифил
- 1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
- 1/4 ч.л. пресен карамфил
- 4 големи яйца
- 6 с.л. безсолно масло, разтопено и леко охладено
- 1 чаша мляко
- 1/2 чаша заквасена сметана
- 3 с.л. меласа
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретника, докато приготвяте тестото. Смесете брашното, содата, солта и подправките. В друга купа разбийте яйца, разтопеното масло, млякото, заквасената сметана и меласата. Смесете мокрите и сухите съставки в едно и разбъркайте добре. Ако по тестото има бучки, не се тревожете. Изсипете го в намазнения гофретник и печете според инструкциите му.
Гарантирано вкусен резултат, който ще запомните!