Хороскопът за Козирог за септември 2024 г. обещава приятни изненади. Есента ни напомня за преходността на живота, нищо не може да се отлага за по-късно. Добрият късмет ще съпътства всички начинания, просто трябва да се решите да направите първата крачка. Позицията на Слънцето в знака Дева изисква дисциплина и сила на волята. В такава ситуация Козирогът се чувства като риба във вода: няма пречки, когато има цел. Време е да се откажете от лошите навици и да установите правилно хранене. Жътварското пълнолуние през септември насърчава да действате, а не да се отдавате на мечти. Козирогът ще се прояви като отличен бизнесмен, след като успее да реши всички проблеми с един замах. Домакинските задължения няма да бъдат бреме, напротив, те ще вдъхновяват за промяна.
Въпреки факта, че управителят на зодия Козирог - Сатурн - ще бъде в ретроградна фаза през целия септември и ще ви принуди да преработвате, усъвършенствате и подобрявате нещата, които сте правили през последните шест месеца, Вселената ще ви предложи нови възможности за развитие на живота. Новолунието в Дева се случва във вашия сектор на експанзия, образование и пътуване, но в опозиция на Сатурн. Ще има предизвикателство да започнете нещо ново в живота си, но за целта ще трябва да балансирате старите неща.
Едно от ключовите събития на месеца ще бъде преминаването на Марс в знака Рак, който управлява вашите взаимоотношения, което означава, че до края на април 2025 г. ще имате сериозен акцент върху съюзите и комуникацията с другите. Сякаш от този септември започвате да влагате повече усилия и време в общуването с другите, за да постигнете популярност, слава и евентуално нови споразумения за партньорство.
През първите дни на септември ще има възможност да се изкачи по кариерната стълбица. Разбира се, крайният резултат ще зависи от подетата инициатива. Хороскопът за Козирог смята, че може да има предложение за преместване на нова длъжност. Вероятно ще се наложи да се преместите в друг град или дори държава, трябва да сте готови за промени в живота. При Венера във Везни се обръща голямо внимание на естетиката: красотата е приоритет, а не функционалността. Козирогът може да се поддаде на това настроение и да иска да направи живота си по-красив. Посещението на музеи и театри ще остави незаличими впечатления, които ще обогатят вътрешния свят. Що се отнася до външния вид, експериментите с имиджа ще бъдат особено успешни.
Също така Марс в Рак от 4 септември може да символизира конкретен човек, най-вероятно мъж, с когото ще общувате много. Този човек, от една страна, ще привлече цялото ви внимание, а от друга страна, благодарение на него ще развиете ново умение и ще подобрите комуникативните си способности.
За вашата кариера септември може да бъде изпълнен с клюки и някои въпроси относно вашия авторитет в очите на хората около вас - Венера в съвпад с Черната луна във вашия сектор на кариерата може да донесе контрол от страна на ръководството или някои петна върху вашата репутация. Спокойно! Но за влюбените Козирози Венера може да донесе служебна романтика, която ще стане обществено достояние.
По отношение на финансите средата на месеца ще бъде спокойна. Въпреки значителните разходи, ще бъде възможно да се справите без заеми. Общият хороскоп за Козирог за септември 2024 г. предвижда голям бонус, който ще ви мотивира да работите още по-усилено. Преди да се втурнете във водовъртежа на делата, трябва да се поглезите с покупка на луксозен тоалет и вечеря в ресторант. Тъй като Меркурий в Дева има такива благоприятни аспекти като отговорност и благоразумие, можете да не се притеснявате за резултата. Ако Козирогът замисли нещо, той със сигурност ще го доведе до край. Периодът е добър за уреждане на спорни въпроси, участие в съдебни дела: въпреки че преди не е било възможно да се постигне яснота, всичко ще бъде решено.
Затъмнение в Риби ще настъпи във вашия сектор на пътуване, документи и роднини, което може да доведе до важно телефонно обаждане или писмо. Нещо ще даде своя резултат, но е вероятно да се е проточило от 10 март и да изисква от вас неимоверни усилия. Ако сте чакали да получите важен документ или служебен контакт, то по време на Затъмнението ще успеете!
Същността на Затъмнението е, че Сатурн - вашият управител - ще бъде в съвпад с Луната и ще донесе доста сериозен емоционален изблик. Но Слънцето в Дева в тригон с Уран ще ви донесе пробив, известно разбиране за това как да постъпите правилно.

Личният живот в края на септември ще се развива успешно, плахите влюбени най-накрая ще се решат да се признаят. Ако връзката е започнала на работното място, време е да излезете от сянката. Септемврийският хороскоп за Козирог предсказва пълна идилия в отношенията, те ще преминат на друго ниво. Установената хармония ще допринесе за успехи в кариерата. Тъй като Марс в Рак има слаба енергия, трудностите възникват буквално изневиделица. Козирозите ще успеят да обърнат тази тенденция, главно благодарение на желязната си воля и силен характер. Все пак трябва да се помни, че силата на тялото не е безкрайна. За попълване на вътрешните ресурси можем да препоръчаме медитация върху пламъка на свещ.