Преставам да се преструвам, че искам да бъда необвързана. Преставам да се преструвам, че предпочитам да се будя сама в леглото, отколкото до любимия човек. Преставам да се преструвам, че не искам да споделя живота си, че не искам да бъда приета с несъвършенствата си, че не искам да бъда обичана за това, което съм. Преставам да се преструвам, че искам лека любов, защото трудната любов е всичко, което познавам. Преставам да се преструвам, че да получавам по-малко, отколкото заслужавам, не разбива сърцето ми и не ме прави нещастна. Преставам да се преструвам, че предпочитам да съм самотна, отколкото с някого, защото съм ужасена от обвързването, изоставянето и загубата.

Преставам да се преструвам, че искам просто приятели. Преставам да се преструвам, че нямам проблем с това да бъда нечие "почти", вместо "завинаги". Преставам да се преструвам, че не искам да ме държат за ръка на публично място, че не искам да бъда целувана пред приятелите си и че не искам да бъда влюбена около семейството си. Преставам да се преструвам, че нямам проблем с неотговорени телефонни обаждания, неясни отговори и объркващи знаци. Преставам да се преструвам, че съм добре просто да излизам "на кафе" вместо на среща.

Преставам да се преструвам, че любовта не трае дълго. Преставам да се преструвам, че истинската любов вече не съществува. Преставам да се преструвам, че любовта е нужда, а не избор.

Преставам да се преструвам, че любовта не е мой приоритет. Преставам да се преструвам, че не искам любов в живота си. Преставам да се преструвам, че не търся правилния човек. Преставам да се преструвам, че любовта, която искам, не е там някъде в очакване да я открия. Преставам да се преструвам, че не искам да говоря за любовта, че не мисля за нея през повечето време. Преставам да се преструвам, че не искам да създам свой дом с някого. Преставам да се преструвам, че не искам да имам свое семейство.

Преставам да се преструвам, че искам да бъда необвързана, защото вътрешно в себе си искам нещо повече.

Преставам да се преструвам, че искам да бъда необвързана, защото искам да бъда честна. Преставам да се преструвам, че искам да бъда необвързана, защото за първи път съм готова за връзка, в която мога да опозная света с някого и в която мога да видя красотата на живота през очите на друг човек. Преставам да се преструвам, че искам да бъда необвързана, защото най-накрая разбирам, че няма нищо лошо в това да позволя на някого да се отнася правилно с мен, да се грижи за мен, да бъде до мен и да споделя любовта ми.