„Приятели“ ще остане завинаги в сърцата на феновете. Сериалът ни отпуска и ни прави щастливи, дори искаме да имаме приятели като тях, ако все още нямаме. Животът им изглежда толкова идеален, че понякога забравяме, че не е реален.

Сценарият винаги може да направи едно шоу идеално, но се оказва, че в сериала има много моменти, които не са били планирани, а просто са се случили по този начин.

Много от тези сцени са се оказали най-забавните или емоционални. Ето защо и продукцията е толкова добра. Искаме да ги споделим с вас.

  • „Взимам теб, Рейчъл.“

Няма как да не помните тази фраза от сватбата на Емили и Рос. Всичко се решава малко преди тази сцена. Екипът снимал и тогава Рос казал името на Рейчъл. Режисьорите махат сцената, но решават, че ще се получчи интересно и я използват по-късно.

  • Последната реплика не е по сценарий

Любимите ни герои прекарват голяма част от времето си в „Сентрал Пърк“. Рядко ги виждаме в друго заведение. В последната сцена, когато Моника и Чандлър тръгват към новия си дом, Рейчъл предлага да пият кафе. Това е трябвало да е финалът, но Чандлър не се сдържа и казва „Добре, къде?“

  • Джоуи не се наранява, докато скача на леглото.

В един от епизодите Чандлър и Джоуи се бият за стол. Мат ЛеБланк се наранява случайно. Контузията не е била толкова лека и е трябвало да носи превръзка и в следващия епизод. Ето защо в една от сцените той скача на леглото и се наранява там.

  • Рейчъл не е знаела за тази сцена.

В един от епизодите Рос се „хвърля“ по стълбите и плаши Рейчъл. Той бута кукла, която не е била по сценарий. Режисьорите са искали да заснемат искрената реакция на Дженифър Анистън. Когато Дейвид Шуимър хвърля куклата, тя толкова се стряска, че сцената се получава толкова реална. Тя дори казва: „О, боже, Дейвид.“.

  • Репликите на Паоло са импровизирани

Когато Паоло се появява в живота на Рейчъл, сценаристите се зачудили дали наистина трябва да напишат репликите на италиански или да оставят актьора да импровизира. Те го оставят да говори сам.

  • Каръл плаче наистина

След развода си с Каръл, на Рос му е трудно да продължи напред. Помните ли сцената, когато той я моли отново да се върне при него? Актрисата, която играя Каръл, не издържа и се разплаква наистина, повлияна от играта и думите на героя на Дейвид. Екипът не пропуска да заснеме този момент.

  • Белезниците

В един от епизодите Рейчъл влзиа в кабинета на шефката си и открива Чандлър с белезници и разкопчана риза. Режисьорите са знаели, че борбата на актьора на се измъкне от тях ще е забавна. Те, обаче, нямат пръст в един от забавните моменти, когато той е вътре, вратата се отваря и го удря по главата. Това е инцидент.

  • Най-лошият махмурлук

В епизода, в който Рос и Рейчъл се напиват и сключват брак във Вегас, Дженифър Анистън сама си измисля репликата. Когато героинята ѝ разбира какво се е случило, тя се обръща към Рос и казва: „Това не е брак, а най-лошият махмурлук на света."

  • Кристина Апългейт не може да каже „Фийби"

Тя играе една от сестрите на Рейчъл. В епизода, в който тя не може да произнесе името ѝ, случката не е по сценарий. Кристина наистина се е затруднила. Сценарият е бил променен, за да се напасне по нея.