Луната никога не се връща назад, но Раците, чиито владетел е, се отличават с доста силна емоционалност, която може да се опише с фразата „Едно напред- две назад“. Това обаче не пречи на Раците да вземат доста резки и внезапни решения, тъй като това съзвездие се отнася до кардиналната енергия, което означава, че в живота на представителите на този знак често се случват повратни моменти. И те ще избухнат в голям мащаб през 2025 г. поради цикъла на ретрограден Марс и транзита на Юпитер в Рак, но скици на тези промени идват още през май 2024 г. Оказва се, че това, което мислите за този месец, наистина ще повлияе на събитията през следващата година - бъдете внимателни към вътрешните прозрения.

Хороскопът на Рака за май 2024 г. предсказва приятни събития. Финансовото положение ще бъде стабилно, така че ще е възможно да реализирате стари идеи и желания. Това ще донесе чувство на удовлетворение и увереност в собствените сили. Тъй като Слънцето в Телец увеличава нуждата от комфорт, Ракът се стреми да хармонизира живота си. Вероятно ще се наложи да се решават въпроси, свързани с преместване или ремонт; тук е важно да координирате действията си с членовете на семейството. Подозрителният Рак се нуждае от подкрепа, която може да получи по време на Цветното пълнолуние през май, което носи голяма енергия. Интуицията ще се превърне в източник на сила, тя ще ви посочи правилната посока, ще ви помогне да намерите подход към правилните хора.

Темпото на живот в началото на май ще се забави малко, ще се появи повече свободно време. Вероятно през последните дни Ви се е налагало да работите усилено, безкрайната суета е започнала да Ви тежи. Хороскопът на Рака съветва да премахнете от живота си всичко излишно, което пречи на по-нататъшното развитие. По-добре е да запълните времето с приятни размисли, които ще ви помогнат да определите целите си. Тъй като при Венера в Телец човек подсъзнателно се стреми към спокойствие, напрегнатите моменти могат да бъдат избегнати. Ракът ще бъде готов на компромиси, като предварително се примири с възможните загуби. Но такава позиция ще ви помогне да излезете от всяка ситуация с достойнство и да запазите спокойствие. За укрепване на нервната система можете да използвате настойка от лайка.

Новолунието на 8 май е във вашия сектор на нови общности, приятели и амбиции, така че всички нови хора, които идват в живота ви, ще го повлияят по отношение на растежа на вашето материално богатство. В началото на май стелиумът с Луната и Слънцето може да ви накара да поискате да създадете своя малка, но международна общност. Например уебсайт, публична страница, онлайн магазин, някакъв проект за отдих или здравословен начин на живот. Движете се смело в посока на тези идеи – ще имате време до май 2025 г. да превърнете тази идея в диамант. Ще отбележим, че по време на Новолунието Бялата Луна - точката на ангелската подкрепа на Вселената - ще бъде в сектора на вашите приятели. Това означава, че във вашето обкръжение ще има човек, изпратен отгоре, за да ви помогне да преодолеете трудностите.

В средата на месеца животът ще се развие по такъв начин, че няма да можете да се справите без подкрепа. Изобилието от информация и нови лица може да ви доведе до стрес, но не бива да му се поддавате. Според общия хороскоп на Рака през май 2024 г. обкръжението играе важна роля, така че трябва да се сдобиете със съмишленици. Думите на похвала са най-добрият стимул за действие, екипният дух ще доведе до победа. При Меркурий в Овен няма смисъл да се тревожите за бъдещето, то е скрито зад мъгла. Необходимо е да се живее в настоящето: само това, което може да се види и докосне, има стойност. За Рака, като голям интелектуалец, е важно непрекъснатото развитие, което е благоприятствано от всички условия. Това е добро време за участие в конкурси, кандидатстване за стипендии и полагане на изпити.
Дните от 12 до 14 май ще бъдат доста емоционални за вас, когато Луната ще премине през вашия знак и ще актуализира онези преживявания, които биха могли да бъдат свързани със затъмнението на 8 април. Вероятно ще трябва да вземете редица решения, които ще засегнат вашата кариера, цели и въпроси, свързани с недвижимите имоти.

Важно събитие от гледна точка на постиженията ще бъде съвпадът на Марс и възела на бъдещето във вашия сектор на целите – 18 и 19 май. На тези дати можете да постигнете това, което искате, и ще имате подходящите помощници наблизо. Марс е символ на мъж, така че можете да бъдете подкрепени от вашия баща, съпруг или някой авторитетен човек.

От финансова гледна точка краят на май ще бъде благоприятен, ситуацията ще се стабилизира. Важна роля за това ще изиграят приятелите, които искат да се отблагодарят за оказаната преди това помощ. Хороскопът за май за Рака препоръчва голямо пазаруване. В навечерието на лятото темата за новите дрехи е изключително актуална, трябва да попълните гардероба си с модерни неща. Тъй като силният Марс в Овен дава мощен прилив на енергия, разглезените Раци ще загубят контрол над себе си. Агресивното поведение може да бъде предизвикано от неприятни спомени, обидни забележки и грубостта на околните. За да хармонизирате енергията, е полезно да носите бижута с червен ахат, който има способността да облекчава излишния стрес.
Пълнолунието на 23 май ще бъде във вашия работен сектор, с тригон към възела на бъдещето това може да даде значително постижение в кариерата ви и като цяло ще получите нещо, към което работите от 12 декември 2023 г. Например, ако тогава сте имали някаква идея, свързана с работа или наемане на човек, то накрая ще я реализирате.

Що се отнася до отношенията, през целия месец Сатурн, управителят на партньорствата, ще бъде на 17 и 18 градуса от знака на Риби, тоест като цяло романтиката или взаимното разбирателство ще бъдат добри. Но през юни Сатурн ще започне да се връща назад, така че това, до което вие и вашият партньор стигнете през май, в крайна сметка ще бъде предоговорено на по-дълбоко ниво на отговорност. От 26 до 28 май Луната ще премине през сектора на вашия партньор, което ще ви принуди да говорите с него за очакванията си.
И още на 28 май Юпитер ще влезе във вашия сектор на тайните и лечението, както и нещо, което е скрито - точно в тези дни може да имате определена тайна. Или вие сами ще започнете да откривате какво е било скрито от вас. Юпитер обаче е отговорен и за вашия дом на болестите, така че можете да започнете лечебния процес или ще научите за някакъв вид „болест“ и ще започнете да търсите добър специалист.