Говорех си с най-добрата си приятелка преди няколко години. Разказвах й, че понякога имам чувството, че съм прекалено саркастична, че имам голяма уста, че понякога прекалявам и може би трябва да мълча от време на време.Отговорът й доказа защо е най-близката ми приятелка вече 26 години: „Това е момичето, с което живях 4 години в университета, това е момичето, което обичам и това е твоята същност – моля те, не спирай да бъдеш себе си“. Тя ме познава и въпреки това, ме обича. Също така осъзнава, че на 41 години няма да се променя, нито пък иска да го правя.

Вероятно и вие няма да се промените. И не трябва да се превръщате в различен човек, за да запазите добрите си приятели. Ето качествата, които притежават приятелите, които ще ви оценяват такива, каквито сте:

Майките се нуждаят от приятелки, които винаги ги приемат такива, каквито са.

Изисква твърде много усилия да внимаваме непрекъснато да не накараме някой да се чувства некомфортно. Майките се нуждаят от приятелки, които ще им позволят да бъдат истинското си Аз, независимо колко объркано и шантаво е то, без да се тревожат, че ще бъдат съдени.

Майките се нуждаят от приятелки, които могат да бъдат нереалистични.

Често си говорим как ще обуем обувки с високи токчета и ще разпуснем през дългоочаквания женски уикенд, но нямаме нищо против и просто да си останем по пижами и да ядем сандвичи. Може би ще се напием и ще носим високи токчета на следващото ни пътуване, но може би отново няма да се случи.

Майките се нуждаят от приятелки, които нямат нищо против да ги гледат по пижама.

Защото понякога се нуждаем една от друга рано сутрин или късно вечер (добре де, към 9 вечерта) и това идва в комбинация с гледката на най-добрата ти приятелка без сутиен, облечена в огромната й тениска.

Майките се нуждаят от приятелки, които да ги разсмиват.

Животът, отглеждането на децата, бракът, разводът, работата – всичко е толкова трудно. Всички се нуждаем от малко весело отпускане. Нуждаем се от някой, който ще ни помогне да избягаме, дори и да е само за няколко секунди. Дори и да ме разсмееш, без да искаш, е чудесно. А ако можеш да ме накараш да се разплача от смях, никога няма да те пусна.

Майките се нуждаят от приятелки, които казват, когато са ядосани.

Ако те ядосам, нараня, разочаровам или натъжа, искам да ми кажеш – на мен, а не на съседката. Съседката само ще влоши нещата помежду ни. Тя няма място в нашето приятелство. Майките не се нуждаят от медиатор.

Майките се нуждаят от приятелки, които да ги окуражават.

Говоря както за лошите навици, така и за пътите, в които решавам да направя нещо ново и плашещо. Убеждаваш ме да си поръчам още една чаша кафе, за да може да седим и да си говорим по-дълго, казваш ми просто да си поръчам голяма порция картофки и ми съобщаваш веднага за разпродажбата на обувки наблизо, макар че съпругът ми те е помолил да не го правиш. Също така държиш ръката ми, казваш ми, че мога да се справя и ми напомняш, че съм силна, когато не вярвам в себе си.

Майките се нуждаят от приятелките им, които са готови да се скарат с други заради тях.

Ако съседката започне да говори против някоя от моите приятелки в moe присъствие, не е познала. Ще си получи заслуженото и повече никога няма да се опитва да го прави.

Майките се нуждаят от приятелки, които осъзнават, че децата им също може да са лоши понякога.

Всички деца могат да са лоши понякога и да се превърнат в малки чудовища, когато си играят с други деца. Ако майка им си мисли, че те са фантастични и безгрешни, а за всичко са виновни вашите, няма как да бъдете приятелки.

Майките се нуждаят от приятелки, които не се държат лошо на детски спортни събития.

Не ме интересува дали е виновно твоето дете, моето дете или просто случайно дете. Ако се държиш отблъскващо, докато си в публика, ти си такава и в реалния живот – а враждебното отношение не е истинско. Предпочитам истински приятелства.

Майките се нуждаят от приятелки, които ще им кажат, ако задникът им не изглежда добре в дънките, които са обули.

Честността е най-добрата политика - винаги. Ако изглеждам потресаващо, кажи ми. Ако имам спанак между зъбите, кажи ми. Ако птичка ми се изака върху главата, кажи ми.

Майките се нуждаят от приятелки, на които не им пука, че само им пишеш, но не им звъниш.

Не ти пука, че общуваш с мен само чрез съобщения и никога не ти се обаждам. И ако се наложи да ти се обадя, ще ме разбереш, че се налага да ида поне веднъж до тоалетната по време на разговора ни. И няма да ме съдиш за това.

Майките се нуждаят от приятелки, които остават, когато настъпят проблемите.

Когато се появят проблеми, преминаваш през ужасен период или плуваш в морето на тревогите и депресията, твоите хора са тези, които ще ти помогнат да се измъкнеш.

Майките се нуждаят от приятелки, които им позволяват да ядат от чинията им.

Понякога си поръчвам салата, но искам да си открадна от твоите картофки. Ако отчупиш малко от глазурата на тортата си, не трябва да ти пука дали ще си хапна от нея с пръсти, които може и да не са съвсем чисти. Но обещавам, няма да облизвам солта от чашата ти за Маргарита. Наистина.

Майките се нуждаят от приятелки, които не се страхуват да покажат и обърканите си страни, които не ги изоставят и които им носят диетична кола просто така. Майките се нуждаят от приятелки, които са искрени към себе си и към приятелството ви. Майките се нуждаят от приятелки, които ще кажат на съседката да млъкне, ако се опита да ви злепостави. Но най-вече майките се нуждаят от приятелки, които ги обичат такива, каквито са.