Подгответе се за лятото с няколко бързи и лесни стъпки от бюти експертите на Lancôme

Интензивните слънчеви лъчи през летния сезон са истинско изпитание за кожата на лицето – при продължително излагане на слънце тя се изтощава и дехидратира, което е предпоставка за появата на кожни раздразнения и фини бръчки. Всичко това е напълно предотвратимо, ако skincare рутината ни включва подходящите козметични продукти, съобразени с предизвикателствата на летния сезон. Доставете на кожата си необходимата енергия, хидратация и кадифена мекота като превърнете следващите няколко съвета от Lancôme в своя летен бюти ритуал.

Всичко започва с хидратацията

За свежа и млада кожа тялото има нужда от вода, вода и вода! Няма да ни омръзне да повтаряме тази мантра, защото ключът към сияйното лице с чиста кожа и здравословен тен е именно в правилната хидратация, която през лятото трябва да бъде дори още по-интензивна от обикновено. Колекцията от ултрахидратиращи продукти Lancôme Hydra Zen е разработена точно за случаите, в които кожата има нужда от допълнително подхранване и дълбока хидратация отвъд повърхностните слоеве на епидермиса.
Включете в ежедневната си skincare рутина течен хидратант за лице, който да овлажнява, докато почиства. Екслузивният хидратиращ продукт Lancôme Hydra Ze Anti-Stress Glow е подходящ за ежедневна употреба и е обогатен с аминокиселини, алое вера и хиалуронова киселина – коктейл от полезни за кожата вещества, които са ѝ жизнено необходими през лятото. Комбинирайте го с незаменимия дневен крем Hydra Zen Anti-Stress с SPF 15, който ревитализира кожата и я предпазва от вредните външни влияния.
За по-зряла кожа Lancôme разработват специализираната си серия Absolue, предназначена за премиум анти-ейдж грижа и пълноценна хидратация с естествено извлечен Pro-Xylane™.

Заменете продуктите, съдържащи олиа, с лека и деликатна козметика
Ако кожата ви е склонна към омазняване, намалете до минимум употребата на козметични продукти, съдържащи натурални олиа. Мазната кожа е предразположена към запушване на порите и появата на акне през лятото, а козметиката с масла допълнително стимулира производството на себум.
Заменете лосиона за премахване на грим с освежаваща мицеларна вода като например фината Lancôme Doucer, а вместо фон дьо тен или пудра можете да заложите на лек BB крем, задължително със слънцезащитен фактор – в този случай хидратиращият Hydra Zen BB крем с минерални пигменти е перфектният избор за горещите летни дни и влажния климат близо до морето. Фината текстура на този BB крем от Lancôme прикрива несъвършенствата, изравнява тена на лицето, но и едновременно с това действа като крем – подхранва и поддържа естествената хидратация на кожата в продължение на 24 часа.

Не пропускайте редовната ексфолиация

Позволете на кожата си да диша и да се енергизира чрез редовно ексфолиране. Само след една пилинг процедура с подходящ за лятото продукт ще усетите истински прилив на енергия в дълбоките слоеве на кожата на лицето. Ексфолиантът премахва дълбоките замърсявания и мъртвите клетки, което стимулира производството на колаген и естествените оздравителни процеси на кожата. Изберете ексфолиант с естествени екстракти и успокояващи съставки като Lancôme Rose Sugar Scrub, базиран на приятна формула със захарни кристали и неустоим летен аромат.

Погрижете се за кожата си с качествена слънцезащита

Продуктите със слънцезащитен фактор са изключително необходими през летните месеци, когато излагаме кожата си на вредното влияние на UV лъчите по-дълго, отколкото през всеки друг сезон от годината. Ако все още не сте заменили дневния си крем за лице с такъв със слънцезащитен фактор – направете го още сега. Няколко бързи нанасяния на дневен крем с SPF фактор под основата на грима могат да се окажат решаващи за предпазване на лицето от изгаряне или появата на пигментни петна.
Заложете на крем за лице с интензивни хидратиращи свойства и слънцезащитен фактор, като подходящи за целта са например Absolue BX крем за лице с SPF 15 и ренерериращ ефект, както и дневните кремове от ексклузивната серия на Lancôme Rénergie, които се позиционират във високия клас хидратираща анти-ейдж козметика.

Осигурете допълнителна защита на устните и околоочната зона

В месеците, когато слънчевите лъчи са най-силни, застраховайте зоната около очите срещу появата на фини линии и бръчки като редовно нанасяте подходящ околоочен серум за допълнителна грижа и хидратация. Най-иновативният продукт в тази категория е Lancôme Advanced Génifique Light Pearl – концентрат за очи и мигли с модерна подхранваща формула, изградена върху пробиотични фракции. Концентратът видимо намалява торбичките под очите и тъмните кръгове, подсилва и сгъстява миглите, и предоставя на чувствителната кожа около очите необходимия воден резерв, за да я предпази от дехидратация.
Нежната кожа на устните също има нужда от допълнително овлажняване през лятото – за тази цел е разработен ексклузивният балсам за устни Lancôme Mademoiselle Balm – с богата крем текстура, натурални съставки и осезаема, дълготрайна хидратация. Балсамът за устни се предлага в 8 деликатни нюанса, подходящи за всеки повод.
През лятото се доверете на качествена хидратираща козметика от доказани световни марки – така ще бъдете сигурни, че правите най-доброто за кожата си и за сияйния си външен вид, а това гарантира свежо лятно настроение и много незабравими емоции.