Вчера загубихме една от големите звезди от края на 80-те и началото на 90-те години. Принс Роджърс Нелсън напусна този свят завинаги само на 57 години, след като бе открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради пристъп на грип. Актьор, музикант, композитор, продуцент и изпълнител, по време на кариерата си Принс печели седем награди Грами, както и по един Златен глобус и Оскар. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. Списание Rolling Stone класира Принс на 28-мо място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена. Поп идолът ще остане завинаги в сърцата на безбройните си почитатели със своите хитове "Purple rain", "Cream", "Kiss", "Girls and boys" и "Sign O'The Times". Известен с широкия диапазон на гласа си, текстовете на песните си и своята ексцентричност, той бива описван като един от най-големите музикални таланти в историята на музиката. Нека днес си припомним някои от мислите за живота на този истински звяр на сцената, верен на своя денди стил и ексцентрична визия.

Силният дух превъзхожда правилата.

Ако видите мъж да отваря вратата на кола на жена, то това означава едното от две неща: това е или нова жена, или нова кола.

Всеки ден се чувствам благословен от Господ. И го смятам за ново начало. Да, всичко е красиво!

Никое дете не е лошо по рождение, то става такова, имитирайки семейната атмосфера.

Не ме мрази, защото съм чудесен.

Може да съдиш за успеха на човек по неговите бодигардове.

Винаги има дъга в края на всеки дъжд!

Парите не могат да купят щастието, но ще ти платят търсенето.

Когато искам да чуя нова музика, я композирам.

Аз съм пораснал, всеки е трябвало да порасне. Но има нещо вътре в мен... как да го кажа, нещо като детска жилка.

Твърдо вярвам в прераждането на хората, които имат още работа за вършене или имат толкова много дългове за връщане, че трябва все още да са тук.

Гласът, който чуваш, е алхимия на съзнанието ти. 

Аз не съм жена, аз не съм и мъж... Аз съм нещо, което никога няма да разберете!