Да отглеждаш дете сама и в същото време да се опитваш да завършиш университет е наистина трудна задача особено когато в последния момент не можеш да откриеш бавачка. Такава е историята и на Морган Кинг.

21-годишната студентка в Университета на Тенеси е майка на малката Корбин. Вечер Морган работи в ресторант, за да издържа семейството си и за да плаща обучението си, но на 14 юни нямало кой да гледа Корбин и Морган пропуснала много важна лекция, на която трябвало да предадат проектите си и да направят тест. Майката, разбира се, написала имейл на преподавателката си – професор Сали Хънтър, за да ѝ се извини.

Когато трогателният отговор пристигнал, Морган не се сдържала и го споделила в Туитър. В имейла си проф. Сали Хънтър обяснила какво са правили по време на лекцията и казва на Морган, че отсъствието ѝ е извинено, а накрая добавя:

„Ако в бъдеще не можеш да откриеш някого, който да гледа Корбин, чувствай се свободна да я доведеш на лекцията. Много ще се радвам да я държа, докато преподавам, така ти ще можеш да слушаш и да си водиш бележки. Все пак работя към Департамента по детски и семейни изследвания, колко ужасно от моя страна би било да не позволя на едно дете да посещава часовете. Предложението ми е съвсем сериозно – вземи Корбин с теб!“

Писмото предизвика истинска сензация и има десетки хиляди лайкове и споделяния. Проф. Хънтър изобщо не очаквала, че отговорът й може да предизвика такава реакция: „Не мога да повярвам колко много хора са реагирали на имейла, който ти пратих. За мен беше нещо нормално да поканя Корбин на лекциите ни“, казва тя.

Понякога и най-малкото добро, което правим, може да означава много за някого.