Смята се, че е нормално всеки човек да губи до 100 косъма на ден. Много жени се оплакват от засилен косопад през пролетните месеци, който се дължи на прехода от студеното зимно време към по-топлия пролетен сезон. Но все пак има ли начин да намалим косопада?

Ето няколко полезни съвета, които е хубаво да следваме:

- Да променим начина, по който мием косата си - когато мием косата, трябва да втриваме шампоана в корените и да избягваме краищата. Така или иначе те ще бъдат почистени при отмиването на шампоана. По този начин ще се ограничи заплитането на краищата и падането на косата.

- Да намалим стреса – това е съвет, който трябва да спазваме не само през пролетта, тъй като една от основните причини за падането на косата е засиленият стрес.

- Да не прекаляваме с опашките и коковете – честото връзване на косата на стегнат кок или опашка увеличава риска от накъсване на косъма и засилен косопад.

- Да ограничим сешоара - хубаво е да оставяме косата си да изсъхне, без да я сушим, колкото се може по-често, защото горещата струя въздух уврежда косъма.

- Да си осигурим ежедневен прием на цинк - неслучайно цинкът е наричан „козметичен“ елемент, тъй като той е отговорен за блясъка и гъстотата на нашата коса. Ежедневният му прием е от особено значение, ако искаме да поддържаме здравето на косата си. С негова помощ ще редуцираме и омазняването на скалпа.

За да подсилим допълнително косата си през пролетта, трябва да си осигурим и достатъчно количество калций. Този важен минерал играе роля в изграждането както на костите и зъбите ни, така и на нашата коса. Ежедневното третиране с преса или редовното боядисване увреждат здравината на косата и влошават външния й вид. С допълнителният прием на калций косата ни ще бъде добре подхранена отвътре и това ще си личи и отвън.

Една удобна и достъпна комбинация от калций, цинк и магнезий е Калмацин ФортеКалмацин Форте осигурява оптимални дози от ценните минерали за здравето и красотата на нашата коса!