Кучето е най-добрият приятел на човека, но изглежда, че притежателите на котки имат също с какво да се похвалят. Разгледахме внимателно последните проучвания, чиито резултати са интересни и ето какво открихме:

Домашните ни любимци са отражение на нашия начин на живот.

Котките намаляват стреса, помагат на стопанина си да преодолее трудностите и загубите. Тези сладки пухкави животинки казват много за характера и личността на притежателя им.

Хората избират своите домашни любимци според ежедневието си, но защо?

Изследовател от Тексаския университет решава да сравни стопаните на кучета и самите им животинки. Той открива общи черти между тях.

По-късно друг учен сравнява хората с котки и тези с кучета. Целта е била да открие връзката между характерите им и избора им на домашен любимец.

Разликите между стопаните на кучета и тези на котки:

Над 600 човека взимат участие в проучването. Те са оценявани по няколко критерии: топлина, емоционална стабилност, доминиране и други.

Според отговорите стопаните на кучета са по-социални, разговорливи и екстровертни личности, докато тези на котките са по чувствителни и креативни. Също така вторите се застъпват за своите интереси и гледна точка.

Всичко е от интелекта.

Може би една от най-интересните черти при хората с котки е интелигентността, което е голяма изненада. Те са показали по-добри резултати от другите.

Любовта е ключът.

Любител на котките или кучетата, или друго животно, най-важна е връзката с него. Пухкавите ни приятели винаги са до нас, без значение дали сме социални или затворени в себе си.