Музиката не е просто начин да избегнете прекалено говорещи си колеги или да се ободрите, когато сте едва будни в 3 следобед. Според науката музиката може да има голям ефект върху  здраве, настроение и взаимоотношенията ни с другите.

Изследванията показват, че подходящите тонове, съобразени със задачата, която се опитваме да постигнем повишават производителността, когато слушаме музика като екип, но също могат да засилят сътрудничеството ни. Музиката у дома помага на семействата да говорят повече и да се чувстват по-близки.
Музиката притежава сила, затова не е изненада, че идеалният сутрешен плейлист може да ви настрои за успех през целия ден. Това е така според Дейвид Грийнбърг, кандидат за докторант в университета в Кеймбридж, който изучава как се преплитат музикалните предпочитания и психологията. Той си партнира с музикалната платформа Спотифай, за да създадат перфектния плейлист за започване на деня.

Грийнбърг казва, че една песен се нуждае от три ключови характеристики, за да се превърне в перфектния тон за събуждане: Трябва да започва „меко“ и да има забързан ритъм, за да ви помогне да се събудите постепенно; трябва да бъде положителна, за да зададе настроението ви за деня и тя трябва да има „енергичен“ ритъм, за да ви предаде тази енергия. Ето и 20-те мелодии в перфектния плейлист за събуждане.

Може би е време да смените алармата си за събуждане.

Coldplay - Viva La Vida

St. Lucia - Elevate

 

Macklemore and Ryan Lewis - Downtown

Бил Уитърс - Lovely Day

Avicii - Wake Me Up

 

Pentatonix - Can't Sleep Love

Деми Ловато - Confident

Arcade Fire - Wake Up

Хейли Стайнфелд - Love Myself

Сам Смит - Money on My Mind

Esperanza Spalding - I Can't Help It

Джон Нюман - Come and Get It

Felix Jaehn - Ain't Nobody (Loves Me Better)

Марк Ронсън - Feel Right

Clean Bandit - Rather Be

Katrina and the Waves - Walking on Sunshine

Imagine Dragons - On Top of the World

MisterWives - Reflections

Carly Rae Jepsen - Warm Blood

iLoveMemphis - Hit the Quan