Всяко предястие може да се превърне в прекрасно основно с достатъчно салата за гарнитура. В месеца на плажните приключения възможността да готвим вкусно без излишни калории е добре дошла. Така на преден план излизат зеленчуците и специално тези сред тях, които могат да се превърнат във фантастична вечеря и лек обяд.
Ето и рецептата за нашите пълнени зеленчукови гъби.
20 едри гъби или 30 средни гъби
2 супени лъжици зехтин
1/ 4 чаша пресен магданоз , нарязан
1 малка червена чушка, нарязана на ситно
1 малък лук , нарязан на ситно
2 скилидки чесън , ситно смлени
1/4 чаша сушени на слънце домати , ситно нарязани на кубчета
3/4 чаша орехи, нарязани
1 чаша спанак, грубо нарязан
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. пармезан
Загрейте фурната до 180 градуса. Премахнете на стъблата от гъбите и ги заделете за плънката. Намажете с четка гъбите с малко зехтин и ги запечете за 8-10 минути върху хартия.
На тиган на средно висока температура загрейте 1 супена лъжица зехтин. Сотирайте лука, чушката , чесъна и сушените домати за около 3 минути. Добавете магданоз, ситно нарязаните стъбла от гъби и нарязани орехи. Гответе още 2-3 минути. Добавете нарязан спанак, сол и черен пипер на вкус.
Извадете гъбите от фурната и отстранете водата, която се натрупала в чашките им. Напълнете плънката в гъбите и печете в продължение на още 10-12 минути. След като извадите от фурната поръсете с пармезан и сервирайте.