На 14.12. в 2.00 часа през нощта настъпва Пълнолуние в знака Близнаци. Тогава Луната застава в опозиция със Слънцето, което преминава през знака Стрелец. По време на това Пълнолуние Луната ще се намира и в перигея на своята орбита и осветявана от Слънцето ще бъде максимално близо до Земята, т.е. ще наблюдаваме феномена Супер Луна. Тя ще бъде последната за 2016 г., а следващата ще можем да наблюдаваме чак на 25 ноември 2034 г.

Двата дни около събитието, а именно 13.12. и 14.12. се водят рискови и предразполагащи към прекалена емоционалност и ескалация на напрежението.

Особено трябва да сме внимателни извършвайки дейности свързани със сферите на влияние на оста Стрелец-Близнаци, а именно обмена на информация, средствата на комуникация и транспорт, кратките пътувания, покупко-продажбите, правните дела, подписването на договори и сключването на сделки.

Понеже преценката ни няма да е обективна и ще ни е трудно да мислим рационално и последователно, е важно да се стараем да не предприемаме рискови пътувания или маневри с автомобила, да не се увличаме в клюкарстването и интригите, както и да не закупуваме или продаваме скъпи или ценни за нас неща. Добре е също така да не подписваме важни договори.

Двата дни около Супер Луната ще бъдат най-напрегнати за подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те няма да се чувстват достатъчно уверени и спокойни. Ще имат усещането, че са недооценени и неразбрани от най-близките до тях хора. Преди да заформят спор и да започнат да се изясняват и разправят, е важно да се постараят да не са едностранчиви в заключенията си. 

Въздушните знаци Водолей и Везни не е изключено да си имат любовни терзания и вълнения покрай половинката, които бързо ще се уталожат и отшумят, стига да не драматизират прекалено.

Земните знаци Телец и Козирог ще са отнесени и не особено работоспособни в периода и е добре да намерят начин да разпуснат и да си починат.

Водните знаци Рак и Скорпион е добре да са внимателни с финансовите въпроси и да се пазят от рисковани действия.

Огнените знаци Лъв и Овен не е изключено да си имат проблеми със средствата за комуникация и транспорт и поради тази причина е важно да не бързат и да са предпазливи в начинанията им.