На 09.07. в 07.00. часа сутринта настъпва Пълнолуние в знака Козирог. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето преминаващо през знака Рак.
Най-силно ще усетим събитието, което ще действа на 8.07. и 9.07., във връзка с нещата, за които отговаря оста Козирог-Рак, а именно реда, авторитетите, отговорностите, домашния уют, семейството, родителите, материалното и обществено положение.

Периодът около Пълнолунието не е подходящ за стартиране на връзки, подписване на договори, купуване на скъпи вещи, но е добър за приключване на сделки, продажбата на стоки и отказване от стари навици.

Събитието ще противопостави егото, волята и съзнателните ни нужди (Слънцето) срещу чувствата, емоциите и подсъзнателните ни копнежи (Луната) и е важно да се постараем да запазим вътрешния си баланс и да не реагираме първосигнално на всяко дразнене идващо от заобикалящите ни хора. Така най-добре бихме могли да не влошаваме отношенията си с тях и да избегнем конфликти и трайни неразбирателства.

Най-силно ще повлияе Пълнолунието на кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в обществен план. Не е изключено да се напрегнат и потиснат заради независещи от тях обстоятелства и да станат припряни и забързани, което само по себе си може да доведе до допускането на грешки.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци ще имат нужда от почивка през периода. На тях никак няма да им се занимава със социални дейности и обществени ангажименти.

Водните знаци Риби и Скорпион е важно да внимават за какво харчат парите си и да не се изхвърлят в безсмислени покупки, които в последствие няма да са им от полза.

Огнените знаци Лъв и Стрелец ще имат шанса да приключат с важни задачи и проекти и да се освободят поне до известна степен от напрежение, което отдавна ги тормози.

Земните знаци Телец и Дева биха изкарали най-добре периода в семейна атмосфера, обградени от най-близките, но и спазвайки известна дистанция с тях.