На 24.06. юни в 22:00 часа настъпва Пълнолуние в знака Козирог, тогава Луната застава в опозиция със Слънцето в знака Рак.

Най-силно ще усещаме събитието на 24.06. и 25.06. Много е вероятно през тези дни да не сме особено стабилни емоционално, да сме объркани и несигурни. Преценката ни няма да е трезва и поради тази причина е важно да избягваме взимането на важни решения, провеждането на важни разговори или срещи. Добре е също така да не стартираме проекти или значими начинания, понеже е много вероятно нещата да не ни се получават по план или да се разминават с очакванията ни.

Периодът около Пълнолунието ще бъде най-напрегнат за кардиналните знаци Рак, Везни, Козирог и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни конфликтни ситуации, ненужни разправии със заобикалящите, здравословни проблеми или внезапни събития и несполуки, които биха могли да доведат до инциденти или до объркване на плановете.
Важно е те да са изключително внимателни, да не избързват в преценките и реакциите си, да си оставят време за почивка и релакс и да се постараят да не мислят негативно или категорично.

Лъвовете и Стрелците по всяка вероятност ще срещат спънки и пречки с хора от близкото обкръжение или заради документи и договорености.

Рибите и Скорпионите може да имат конфликт между нещата, които трябва да свършат и нещата, които искат да правят, рискувайки накрая нито работата да им е свършена както трябва, нито почивката и удоволствията им да са наистина удовлетворяващи, заради гузна съвест и недостатъчната ефективност на професионалното поприще.

Телците и Девите не е изключено усилено да изготвят стратегии за действие.

Възможно е дълго да планират и изпипват нещата, но така и да не съберат смелост за действие.

При Водолеите и Близнаците са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.