На 05.02., в 20:30 часа настъпва Пълнолуние в знака Лъв. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето във Водолей.

Оста Лъв-Водолей отговаря за забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността. Заради събитието е много вероятно на 05.02. и 06.02. да имаме конфликт именно в тези сфери от живота ни.

Възможно е да са противопоставени егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да намерим вътрешния си баланс, за да не прекалим, нито с едното, нито с другото и по този начин да затормозим отношенията си с околните. Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване. От друга страна, ще сме свръхемоционални и ще реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. Възможно е те да се скарат с близък до тях човек за нещо не особено съществено.

Огнените знаци Стрелец и Овен е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта на човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Водните знаци Риби и Рак е добре да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да не получат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Козирог и Дева ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оставят на околните.

При въздушните знаци Везни и Близнаци съществува рискът да се скарат с колега, за това е важно да са умерени в приказките и реакциите си.