Преди почти 21 години Боби и Кени Маккой научават, че ще станат родители за втори път. Те вече имат една дъщеря и с трепет очакват да я дарят с братче или сестриче. Е, след известно лечение желанието им се сбъдва, но не точно както са очаквали.

Видеозонът показва, че Боби е бременна със седемзнаци и лекарите са убедени, че някои от ембрионите трябва да се отстранят, но Боби и Кени не се решават да го сторят. Така на 19 ноември 1997 г., в Айова, САЩ, се раждат първите оцелели близнаци в света. Най-малкото от тях тежала само 1 кг, а най-тежкото – 1,5 кг. Тяхната история е просто невероятна и искаме да ви я разкажем, преди те официално да станат пълнолетни.

През юни 1996 г. се ражда първото дете на Боби и Кени – малката Микейла Мари, която сама по себе си е чудо, защото майка ѝ е родена с неправилно функционираща хипофиза и организмът ѝ не произвежда достатъчно хормони, за да стимулира овулация. Да се сдобият с дъщеричка било сбъдната мечта за Боби и Кени, но семейството искало да я дари с поне още едно братче или сестриче.

Така Боби решава да пробва с хормонална терапия и с лекарство, което стимулира овулацията. Много скоро Боби разбира, че е бременна, но първият преглед с ултразвук предизвиква истински шок – в утробата на Боби Маккой имало 7 ембриона. Никой не можел да повярва. След хормонална терапия често се стига до близнаци или тризнаци, но седемзнаци... Лекарите веднага предлагат на семейство селективна редукция, с която да премахнат някои от ембрионите, за да може останалите да имат по-големи шансове за оцеляване. Двамата обаче не можели да се решат на такава крачка и оставили всичко в божии ръце.

И 7-те деца успяват да оцелеят, въпреки че се раждат 9 седмици по-рано от нормалното. Те са четири момчета и три момичета – Кени, Робърт, Алексис, Мей, Натали, Сю, Келси Ан, Нейтън Рой, Брандън и Джоуел Стивън. Колко ли дълго са избирали имената им? Те са родени чрез цезарово сечение и между всяко от децата има 6 минути разлика. След раждането всяко от тях изглежда в добро здраве и само времето щяло да покаже дали нещо не е наред.

След раждането семейството е поздравено лично от президента Бил Клинтън, а Опра Уинфри моментално ги кани в шоуто си. Освен това непознати и фирми от цялата страна даряват помощи на голямото семейство. Щедрите подаръци включвали предплатени услуги за бавачка, едногодишни запаси с макарони, памперси, ван и дори къща! Боби и Кени не можели да повярват на добрината на хората.

През първите месеци, от отглеждането на седемзнаците, те пиели общо по 42 бутилки с мляко на ден, а памперсите им трябвало да бъдат сменяни по 52 пъти.

Седемзнаците Маккой са първите седем близнаци, които успяват да оцелеят и да пораснат, въпреки че след време се разбира, че някои от децата имат здравословни проблеми, което често се случва при преждевременни раждания. Алексис и Нейтън страдат от церебрална парализа и са трудноподвижни, но иначе нямат други проблеми. С времето Нейтън, благодарение на своята упоритост, се научава да ходи: „Научих се да ходя, защото наистина исках. С времето ставах все по-добър“, казва той в едно интервю. Алексис има нужда от помощ при ходене, но казва, че не позволява на това да я спира да живее пълноценно.

Въпреки че на семейството никак не му е лесно, те остават сплотени, а майката казва, че се чувства малко самотно, след като 6 от децата ѝ са заминали да учат в колеж. Но пък сега на майка им сигурно ѝ е по-лесно с готвенето. Семейството признава, че единственият начин да изхранят толкова много гърла било да готвят като за бюфет – Боби приготвяла много храна на няколко различни подноса и всяко дете само си сипвало, а после сядали на масата, за да се хранят заедно.

Микейла, най-голямото им дете, е вече омъжена и също не живее в семейния дом. Брандън пък е първият от седемзнаците, който ще създаде собствено семейство - той е вече сгоден и планира сватбата си за следващото лято.

В училище също се справяли добре и имали разнородни интереси – дори свирели заедно в една музикална група. Нейтън се интересувал много от наука и се надява да се развива в тази област, а Алексис, която била най-добрата ученичка в цялото училище, иска да стане учителка. Келси си мечтае за музикална кариера.