Живеем в странно време, в което приоритетите ни се променят с всеки изминал ден. Желанията ни вече са други - времето, прекарано с любимите хора е незаменимо, а спомени можем да създаваме, дори докато седим на дивана.

А за да бъде времето ни по-приятно, точно сега е идеалният момент да поработим върху себе си и да се захванем с това, за което преди никога не ни е оставало време или смелост. 21-ви век е векът, който ни дава възможност виртуално да достигнем до всяка точка на планетата. Един смартфон е достатъчен, за да ни разкрие различни светове. Множеството функционалности и камери с професионално качество превръщат всяка снимка в шедьовър, а всяко видео във вълнуващо преживяване. Ето защо в наши дни създаването на канал в ютуб е желана и лесна крачка.

Но дали всеки може да създаде канал и защо все повече хора се интересуват от тайните на красотата? Днес на гости ни е популярният влогър и инфлуенсър Надя Сивкова, за да ни разкаже как можем да създадем успешен BEAUTY канал.

 

1. Здравей, Надя! Много ни е приятно, че се срещаме, макар и виртуално с оглед на ситуацията в момента. Как се справяте ти и семейството ти в момент на физическа дистанция?

Здравейте, благодаря за поканата, макар и виртуална.

Ще бъда честна – има моменти, в които е много трудно. Дъщеря ми е на 3 и половина и за нея е най-натоварваща ситуацията. Всеки ден по няколко пъти ми казва „мамо, когато се махнат микробите ще поканим ли някой на гости“. Тя е изключително любопитна и активна, в момента е зажадняла за контакт с деца и игри навън... Бебето се чувства добре навсякъде, а ние с половинката ми сме си домошари и нямаме против изолацията.

 

2. Времето, прекарано у дома, наистина може да бъде използвано по оптимален начин. Какви са твоите съвети към нашите читатели, как преминава един твой ден в момента?

Навсякъде ни заливат с предложения за книги, спорт, сериали и всякакви домашни активности, за да не скучаем. Истината е, че аз никога не съм била по-заета в целия си живот!

Сега ми се налага да готвя много повече, да чистя много повече, да пера почти постоянно. С две деца по 24 часа нямам никакво свободно време. Хубаво, че половинката ми е разбрана и се редуваме в грижата за децата. Така успявам да открадна час-два, за да изгледам лекция от курсовете, на които съм записана или да напиша някоя блог статия за удоволствие. А понякога просто да полегна и да гледам в тавана.

Моят основен съвет е да не се притеснявате да искате помощ! Вие също заслужавате малко време насаме. Бъдете егоисти в разумни граници. Не се притеснявайте да позволите на децата да гледат филми или нещо на телефона, или пък вечерята да е замразена храна от фризера. Знаете – когато мама е щастлива и децата са щастливи! Социалните мрежи ни оказват натиск - да сме перфектните жени: хем да изпробваме нови рецепти, хем непрестанно да измисляме офлайн игри за децата, да тренираме –ако може два пъти на ден и разбира се, да не забравяме за красотата си. Истината е, че трябва да правите това, което вие искате!

 

3. Ние също вярваме, че макар и у дома, можем да се погрижим не само за външния си вид, но и да поставим началото на една нова и модерна кариера. Ти си сред най-влиятелните и популярни инфлуенсъри в България. Как започна твоето онлайн пътешествие?

Много благодаря! Блога си го „подарих“ за 27-мия рожден ден, когато все още нямах деца и имах много свободно време.

Стартирах своя ютюб канал в сравнително подобна на сегашната ситуация – беше зима, адски студ, бях с малко бебе и нямах никаква възможност да излизам и си казах „защо пък не?!“. И то просто се получи. Всеки има нещо, което иска да направи, но не е събрал смелост досега. Не чакайте да изпипате нещата, до последния детайл, защото ... просто няма да ги започнете. Поставете едно смело начало и се учете в движение. Така направих и аз.

 

4. Смяташ ли, че всеки може да има успешен BEAUTY канал?

Разбира се! Стига това да е неговата страст! Не е нужно човек да има космически бюджет за козметика, а просто да бъде честен. В морето от платени публикации аудиторията цени повече от всичко честността.

Технологиите са толкова напреднали в днешно време, че може да се създава качествено видео съдържание само с наличието на висок клас смартфон. Точно това демонстрирам и в новия си влог – мастърклас на тема „7 съвета за успешен BEAUTY канал! + грим за ВИДЕО”. Tой е сниман и монтиран изцяло на Samsung Galaxy S20 Ultra.

 

5. Има ли тайни и трикове, които гарантират успех?

Гореспоменатите честност и страст. Тогава няма значение дали ще говорите за гримове или гоблени. Ако сте себе си, качествената аудитория веднага ще ви намери и оцени.

 

6. Кои са най-предпочитаните видеа от твоите последователи?

Всички обожават семейните ми видеа! Защото виждат какъв е наистина животът ни, харесва им да гледат неподправени ситуации, в които припознават себе си. Да, прекрасно е да гледаме бляскави тоалети, изпипан грим, но честно – колко от нас наистина водят толкова подреден живот?

7. Какво е твоето послание към читателите?

Намерете своята страст. Опитвайте нови неща, докато не намерите това, в което горите. Хората казват „прави това, което обичаш и няма да ти се налага да работиш нито един ден в живота ти“ – истината е обаче обратната – ако намерите своята страст, ще работите непрекъснато! Но това ще ви прави истински щастливи!

Благодарим ти, Надя! Ние също вярваме, че когато открием вътрешната ни сила, можем да постигнем всичко. А когато имаме верен помощник като Samsung Galaxy S20 Ultra, можем да създадем истински шедьоври, с които да въздействаме на целия свят.