С настъпването на Новата година идва време на равносметки и лични анализи. В дългия списък от неща, които бихме искали да реализираме през предстоящата година, несъмнено е и влизането във форма след дългите празници на веселие и угощение. Но как да постигнем това по най-бързия, здравословен и ефективен начин, без да подлагаме организма си на стрес?Отговорът на този въпрос, а и на всички останали, свързани със здравословното хранене, можем да открием в наръчника на Петя Раева „Радостта от храненето“.
Цена 12 лв.
Издателство Ентусиаст
„Радостта от храненето“
В началото на месец януари „Ентусиаст“ публикува втора част на книгата, в която можем да намерим ценни съвети. Без да има амбицията да замества лекарски предписания, книгата предлага всичко онова, което трябва да знаем за храната и храненето, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Основна тема в книгата са жизнените и смъртоносните сили на храната и водата. Наръчникът разкрива любопитни факти за качествата на храните и течностите, които приемаме, свойствата на някои важни съставки, приложими в популярната линия New green line, мотивацията по пътя към добро здраве и хранене.
След като прилага на практика своите методи и отслабва с 30 кг., Петя Раева разкрива своята „малка тайна“ за изграждане и поддържане на мечтаното тяло – четири основни принципа по пътя към здравия дух и здравото тяло. От „Радостта от храненето“ читателите ще научат повече за индекса на телесната маса, за видовете хормони и въздействието им върху организма, за контрола върху глада, за видовете, причините и последиците от затлъстяването, за влиянието на цветовете, за начина на хранене и характера на човек според кръвната му група, както и за видовете вода и силата и значимостта ѝ върху здравето. Авторката разглежда и някои от най-популярните и актуални методи на отслабване, като анализира положителните и отрицателните страни на прилагането им и посочва неизвестни до сега факти за тях.
Петя Раева
„Радостта от храненето“ представя личната философия за храненето на Петя Раева, доказвайки, че пътешествието в света на храните може да носи наслада, без да оказва отрицателно влияние. В тази „политика“ няма диети, има система на хранене. В „Радостта от храненето“ храненето е удоволствие, желаната физическа форма – постижима. Препоръките и методите в книгата са подкрепени с любопитни факти и примери, които, наред с малките трикове за добро здраве и хранене и личната мотивация, са трамплинът към ефективното постигане на мечтаната форма. „Никакъв външен фактор няма да ни създаде чувство за щастие. Или ако го направи – то ще е само временно. Важното е да се обърнем към себе си и да полагаме грижи както за духовните си потребности, така и за тялото си. Двете вървят ръка за ръка“, споделя авторката.