"Не вярвам на хора без пороци и любов без лудост. Вярвам, че красотата на думите буди умрели души и спасява живите."


Charly Wilde

Ралица Генчева е едно необикновено момиче, чиито думи имат талантливото свойство нежно да играят по струните на душата на всяка дама. Ралица работи в банка, но поезията е хобито, което й дава вдъхновение. Първата й книга се превърна в истинска сензация на българския пазар и съвсем скоро предстои да излезе нейният трети тираж. Тя носи името "Този път, за да ме чуеш" и може да бъде следващото бисерче в твоята библиотека. Във Фейсбук Ралица публикува своите стихове под псевдонима Charly Wilde, а в нейния youtube канал можеш да откриеш още един неин талант - пеенето и свиренето на пиано. Очаквайте новата книга на талантливата през следващата година, а дотогава вижте какво сподели тя пред екипа на Dama.bg:

 - Представи ни се с три думи:

Малка, с много лед

- Как би описала псевдонима си Charly Wilde?

Като благозвучно съчетания от два гения - Чарлз Буковски и Оскар Уайлд.

- Предстои да излезе трети тираж на книгата ти "Този път, за да ме чуеш", очакваше ли нейния успех и имат ли нужда от повече поезия в живота си хората според теб?

Не очаквах такъв успех на стихосбирката. Това отговаря и на следващия въпрос - явно имат, от най-малко няколко тиража любов.

- Какво най-често не чуваме според теб, а е важно?

Не чуваме тишината. Не я търсим вече. Не я ценим. А тя е важна, тишината е отговори. Ако можем да я чуем.

- Кой е любимият ти стих от твоята първа книга?

Приказка

ако теб те нямаше
да галиш косата ми,
щях да сложа бална маска,
да се превърна в грозно пате,
да убия присмехулник,
да спя върху грахово зърно,
да те чакам хиляда и една нощи,
да бъда героиня
с тъжен край

но си тук
и приказките
са излишни

- Как се роди любовта ти към писането?

Като непланирано, но желано дете.

- Пееш чудесно и свириш на пиано, някога мислила ли си да създаваш и текстове за песни?

Мислила съм, но не смея. Не мога да си представя стиховете в съчетание с мелодия. Не мога да си представям нотите, как ще са най-красиви, коя с коя може да танцува, така както си представям думите.

- Казваш, че в "живота ни идват само онези, които ни учат на любов", повечето хора обаче, като че ли ни нараняват, можем ли да открием любовта и в трудните моменти?

Със сигурност вярвам, че всичко, което ни се случва, е за да ни учи. И хубавото, и лошото. Човешката душа е тук, за да се учи, живот след живот. Най-ценният урок е любовта, а има ли нещо по-трудно за учене? И да, любов има и в трудните моменти и дори грешните хора ни учат - ако не да обичаме тях, то поне да разпознаем правилните.

- Три неща, които никой не знае за теб:

Не знам дали има такива, все един човек ще знае, ако не и повече. Открита съм, искам да знам, че ако някой ме обича, той е видял всичко и пак ме обича.

Все пак има някои неща, които рядко споделям - обичам домашна ракия, знам ужасни вицове и имаше период, в който един месец почти не излизах, защото имах паник атаки от преработване. Такива работи.

- Последният стих, който написа:

Откакто съм с него,
кантарът е прашен,
гримът - в ъгъла,
но съм по-красива
сякаш.

Откакто съм с него,
всичките ми
разбити сърца
се събраха в едно.
Цяло.

Кои са според теб трите качества, които притежава истинската дама?

Истинската дама според мен трябва да е нежна, усмихната и.. смела!