Раците... откъде да започнем с тях... Някои хора казават, че да си Рак не е просто зодия, а диагноза. Дали е така? Със сигурност, можем да кажем едно – НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ РАЦИТЕ. Тези хора са истинско съкровище, скрито в дълбокото море от една сложна душевност и още по-сложна емоционалност. Често биват пренебрегвани като твърде обидчиви или раними и за мнозина това е и първата асоциaция с Рак. ГРЕШКА!!! Зад тяхната чувствителност се крие една много просто истина – те самите дълбоко ценят партньора, дома, приятелите си и се отдават безпрекословно на близките си. Тази отдаденост граничи често със себеотрицание. Те следят за отношенията си с лупата на перфекционизма и да, ядосват се когато срещат немърливост или вятърничевност. Точно този перфекционизъм често е най-големият им враг в личен план, но най-големият коз в професионален план. Интелектът, последователността и трудолюбието на Раците ги прави отлични хирурзи, финансисти, дизайнери, фризьори, инженери или спортисти ... В тях са концентрирани всички качества, необходими за постигане на успех, подплътени с вродена интуиция и нюх.

Кой умее да обича Раците? Отговорът е леко неортодоксален, защото представителите на тази триада носят белезите на земния елемент, който не се свързва често с водните знаци. Неко обаче да обърнем внимание на това единство от малко по-различен ъгъл – не като двете крайности вода-земя, а като вечното единство, носещо равновесие и хармония. Връзката на особняка Рак с Телеца, Девата или Козирога е манифест именно на вечното равновесие и взаимност. Земните знаци в същността си са много отговорни, лоялни и имат дарбата да намират решение на всяка ситуация. Никой не може да оцени тези качества по-добре от Рака. От една страна, защото от време на време му липсват, а от друга, защото си е напатил от несериозно и вятърничево отношение. Земните зодии осигуряват обичта и спокойствието, необходимо на Раците да разгърнат своя пълен потенциал.

Рак и Телец

Тази история започва с лудо биещи сърца, влюбени погледи и разходки до късно. Как завършва ли? С кухня, ухаеща на вкусна вечеря, добре подреден дом и много силна обич. Най-чаровното на тези отношения е, че всичко се случва непринудено, естесвено и някакси идеално. Ведрият телец привлича като магнит погледи и сърцебиене, защото винаги е усмихнат, приятелски настроен и учтив. Освен това, той за разлика от масата, никога не прави от мухата слон, усложнявайки ненужно ситуация или събитие. Това е пристанът, който Ракът винаги е търсил.

Началото на отношенията им е белязано от много силно привличане, което и двамата не са в състояние да контролират. Телецът не се и опитва, но Ракът... той изважда цялото си снаражение от подозрителност, резервираност и дистанцираност. И ако много други биха се отказали, то Телците съвсем спокойно се справят с тази ситуация без въобще да се впечатляват. Една приятна разходка, апетитно ястие (задължително и за двамата), хубав подарък и... готово – опърничавият Рак е спечелен завинаги. Толкова завинаги, че ще си носи подаръка навсякъде, при всякакви условия и географски ширини и няма да се отделя от него. Тези партньори изкарват най-доброто един от друг и успяват да канализират първичното привличане в стабилни и стойностни отношения.

За какво да внимават?

Телци, сами не осъзнавате подвига, който извършвате, защото ви идва отвътре и това е естественото ви поведение. Единственият риск, който съществува е така и да не опознаете най-скришните кътчета на душата на своя Рак, поради вродения ви талант да опростявате ситуациите и да не се вживявате много. Не е фатално, просто може би има още много какво да видите и да чуете, така че да се влюбите още по-силно, а Ракът да се вкопчи с още по-голяма отдаденост.

Раци, не усложнявайте живота на вашите Телци. Ако някога имате подозрения към себе си, че се цупите без причина, то това по всяка вероятност е точно така. Прекратете и си сгответе нещо вкусно – това и за двама ви е източник на щастие. Не че Телецът кой знае колко много ще се впечатли от вашето сърдене, но за вашето личностно развитие е важно да не прекалявате.

Рак и Дева

Абсолютните отличници в различни дисциплини се събират. Изключително интересни отношения, характерни с много динамичен и забавен диалог и дълбока привързаност. Успехът на тази връзка се определя от няколко ключови фактора. На първо място и Раците и Девите издигат дома и семейните ценности в култ. В това време на повърхностни отношения и съжителства, ако откриете една хубава къща с истински семейни традиции, бъдете 90% сигурни, че тя е създаден от Рак и Дева. Тази привързаност най-силно обуславя успеха на тяхната връзка. Отношенията им обаче далеч не се свеждат само и единствено до практичното удобство. Привличането между тях също е много силно и най-хубавото му е, че се съхранява във времето, а не изгасва като искра.

А как си говорят! Вроденият сарказъм на Рака се среща с бързия и комбинативен ум на девата, която на никого на остава длъжна и винаги знае какво да каже. По този начин всеки техен скандал, освен че е много забавен, неусетно се превръща в приятелски разговор. Девата много добре знае докъде да допусне хапливите коментари на Рака и когато прецени, го поставя на място по неотразим и достоен начин. В тези отношения всички предпоставки за истинска и дълготрайна връзка са налице. Освен това, ако имате покани от няколко места за някой празник, отидете в техния дом – ще помните дълго гостоприемството им.

За какво да внимават?

Деви, ако не сте вие, най-вероятно този свят ще спре да се върти. Въпреки това, бъдете малко по-милостиви към раците, когато правите семейния график. Не всеки може да ви смогне и рискувате от много неща накрая нищо да не се свърши, което значи, че трябва да го свършите вие (както винаги).

Раци, по една мила дума или подарък от време на време няма да е излишна на Девата до вас. Да, тя върши всичко с най-голямото себеотрицание на света. Точно заради това се замислете – кой заслужава повече един жест на внимание и благодарност? Марш към магазина за шоколадови бонбони!

Рак и Козирог

Педантите на хороскопа под един покрив – интересно... Ако има някой, който мрази нещата да се претупват, то вероятността този някой да е Kозирог или Рак е почти 99%. Когато тези двамата се срещнат и си поговорят малко, в главите им възниква следната мисъл „Най-накрая да попадна на някой, който да ме разбира“. Съвместните им начинания са организирани перфектно и оставят след себе си чудесни спомени и незабравими емоции.

Характеристиката за тези отношения е точно толкова – нито повече, нито по-малко. Това е изчислено с математическа точност, защото двете зодии са в двата продивоположни края на астрологичния кръг. Тази особеност създава много хубави предпоставки – за взаимно допълване, черпене на знания и откриване на нови хоризонти. Ракът и Козирогът са две противоположни вселени, които се привличат неудържимо. Това, разбира се означава, че присъстват и много качества и прояви, които будят взаимното им недоумение.
Решаващ за тези отношения е интелектът, който е вроден и на двете зодии. Именно той е ключът към това различията да бъдат използвани за взаимно усъвършенстване, а не за наразбирателство. Той е компасът, който ги води към щастието – усмислено, пълно и хармонично.

За какво да внимават?

Козирози, вашата склонност да си правите разни „ваши неща“ – спорт, хоби и т.н. лишава Рака от вниманието, което му е жизнено важно. Не допускайте това, не всички са си самодостатъчни и уравновесени като вас. Със сигруност ви е малко изморително и несвойствено понякога, но с Раците е така – за да получиш всичко, трябва да дадеш всичко.

Раци, дайте на своя Козирог малко лично пространство. Какво е това ли? Трудно ви е да си представите, но някои хора могат да ви обичат безкрайно и все пак да имат нужда от няколко часа насаме със себе си. Няма да се случи нищо страшно, нито ще бъдете изоставени, нито предадени. Козирозите са много независим знак, но обичат с цялото си сърце.

Тази приказка е с щастлив край. На Раците можем да кажем – в сигурни ръце сте. На Телците, Девите и Козирозите – пълен напред, приключението си заслужава.