Лятото е време за експерименти, за щури преживявания, за прекрасни тоалети, които изразяват същността ни и не на последно място – лятото е времето, в което слънчевите очила са задължителния аксесоар, без който не можем. Но как да изберем слънчеви очила, които не просто защитават очите ни от вредните лъчи, но и допълват стила ни по най-красивия и забележителен начин? Очила, които са специално създадени за нетрадиционните, за дръзките и смели откриватели. Модели, които не само привличат всички погледи, но и такива, които разказват истории за човешката сила, за смелостта да започнеш отначало и за взимането на решения, които изцяло променят живота ти.

Но как можем да очакваме, че ще бъде лесна задача да открием слънчеви очила, които не само ни защитават, но и такива, които изглеждат сякаш са създадени специално за нас?

Цвят според подтона на кожата

Хрумвало ли ви е, че цветът на слънчевите очила трябва да бъде съобразен с подтона на лицето? Класическият черен цвят невинаги ви пасва идеално или цветните модели понякога не изглеждат особено добре на лицето ви? Това се дължи на цветовото несъответствие.

Ако подтонът на кожата ви е студен, би било най-добре да заложите на сини, черни, сиви, сребристи или бели рамки, докато цветът на стъклата най-добре би било да бъде сив, син или черен.

Ако сте с топъл подтон на кожата, най-подходящи за вас са рамки в кафяв, златист, бронзов или маслинен цвят, а за стъклата можете да изберете кафяв или зелен цвят.

Съчетание между слънчеви очила и прическа

Ако имате бретон, е препоръчително да изберете слънчеви очила с тънки рамки, тъй като дебелите рамки може да развалят баланса във визията.

Ако косата ви е къдрава, то тогава подходящ избор са очила с правоъгълна или кръгла форма.

Ако косата ви е разделена на път, имате пълна свобода, тъй като този тип прическа може да се съчетае с всички модели слънчеви очила.

Ако косата ви е боядисана на кичури, експертите препоръчват да избягвате очила, които са в същия цвят като косата ви, тъй като няма да се създаде необходимия контраст.

Ако имате къса коса, единственото правило, което трябва да спазвате, е да изберете модел, който е в една линия с тази на косата ви.

А ако често връзвате косата си на конска опашка, всички експерименти са позволени и можете да заложите на различни цветове и форми на слънчевите очила.

Слънчевите очила и веждите

Питали ли сте се дали има правило, според което рамките на очилата трябва или не трябва да покриват веждите? Всъщност такова правило има и то гласи, че горният ъгъл на рамката трябва да имитира формата или да покрива веждите. Ако те се виждат над рамките, би било добре да изберете друг модел, с който веждите не се виждат.

Големината на рамките

Тук правилото е едно – големината на рамката не трябва да контрастира с рамката на лицето, тъй като резултатът може да бъде само един – чертите на лицето ви ще отстъпят място на слънчевите очила.

Избор на слънчеви очила спрямо стила и характера

Слънчевите очила най-вече трябва да бъдат отражение на самите нас. А дългото търсене на качество, стил и дръзки модели вече не е необходимо. Моделите от лятната колекция за 2018-та година на Carrera са насочени към хората, които имат куража да бъдат себе си; към тези, които искат да поемат юздите на живота си и сами да създават и управляват спомените си.

Carrera e марката, която предлага свободата да избираш и да изразиш себе си по най-оригиналния и щур начин. Поеми контрола и се наслаждавай на силата на собствените си решения с Carrera. 

Е, убедихме ли ви, че е време за една шопинг терапия? Ако вече нямаш търпение да попълниш колекцията си, имаме добра новина - приятелите ни от Carrera със сигурност ще задоволят жаждата ти за нестандартни модели слънчеви очила, предлагайки ти отлично качество и модерна визия.

А в периода 23.07.2018 - 6.08.2018 всички почитатели на Carrera могат да участват в игра, в която имат възможност да спечелят един от 5 чифта слънчеви очила. Повече за играта ще откриете на Facebook страницата на Мега Оптик - гледай оптимистично. Желаем ви успех и слънчево лято с Carrera.