53-годишната актриса Рене Зелуегър остарява като хубаво вино. Тя кара всички да вярват, че няма нищо красиво в това да живееш, опитвайки се да върнеш времето назад и да прикриеш физическите признаци на стареенето. "Трябва да прегърнете възрастта си", казва Зелуегър.

Носителката на две награди "Оскар", Рене Зелуегър, обича живота в петдесетте си години. "Навършването на 50 години ми се стори като ново начало без глупости, моментът, в който можеш да спреш да слушаш всички онези гласове в главата си и всички онези очаквания и прогнози, които хората имат към теб, и да станеш по-истински и себе си", казва Зелуегър по време на интервю.

"Затова отидете да си направите прическа, да оправите кожата си, да прекарате деня в спа център или каквото и да е друго, което ви кара да се чувствате добре. Но нека водещо е това, което сте, какъв е вашият принос и как се представяте на тази възраст", добави актрисата.

"Има голяма разлика между това да бъдеш най-добрата си, най-жизнена същност и да искаш да бъдеш това, което не си", обяснява актрисата в интервюто. "За да бъдеш жизнена и красива, трябва да приемеш възрастта си, в противен случай живееш с извинение, а за мен това изобщо не е красиво."

Това не е първият път, в който Зелуегър публично обсъжда остаряването. "Това е привилегия", каза тя в интервю след петдесетия си рожден ден. "Предпочитам да празнувам всеки етап от живота си и да присъствам в него, отколкото да скърбя за нещо, което е отминало", каза тогава тя. "Това не е остаряване. Това е израстване! Това е придобиването на най-ценните неща: опит и знания, благодат и проницателност."