От 06.04. до 03.09 Сатурн, планетата на задръжките и ограниченията, ще се движи ретроградно през знака Стрелец

Това ще е последното изпитание, на което планетата ще подложи подвижните знаци Стрелец, Близнаци, Дева и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, предвид това, че престоят на небесното тяло в знака продължава от края на месец септември 2015.

Ретроградното движение на планетата силно ще усили усещането на тези знаци, че се сблъскват с пречки или имат трудности заради обстоятелства или заради хора от обкръжението им. Възможно е под една или друга форма да им се наложи да се отстояват пред останалите и да се борят за нещата, които искат.

Много е вероятно важни за тях неща да са подлагани на изпитание през периода и да полагат повече старание от обикновено, за да имат успех в начинанията.

Също така не е изключено да преподредят отговорностите в личния и в професионалния си живот, за да се напаснат към промени, които по един или друг начин настъпват в живота им.

Колкото по-отговорни и последователни са, толкова повече ще успеят да постигнат. Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по-сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

На представителите на тези зодии им се препоръчва да са организирани, подредени, да спазват закона и отговорностите си, но важното е, че стараейки се, ще имат възможност да постигнат замисленото от тях, при това на здрава основа.

Скорпионите и Раците е добре да са внимателни с финансовите си дела и да не се спускат в непремислени действия.

Лъвовете и Овните по всяка вероятност ще са отдадени на изучаването на нова дисциплина или допълнителна квалификация. Възможно е някои от тях да си имат вземане даване с чужденци или чуждестранни компании.

Козирозите и Телците ще се концентрират върху оправянето на семейните си и наследствени дела и не е изключено да направят важни инвестиции.

На Водолеите и Везните не е изключено да им се наложи да поемат отговорност за социалните си контакти и приятели. Възможно е през периода човек от обкръжението им да има нужда от помощта и подкрепата им.